Hindistan’daki tren kazasında can kaybı 300’e yaklaştı

Hindistan’da son yılların en büyük tren kazasında en az 288 kişi hayatını kaybetti. Kazada ölenlerin ailelerine 1 milyon rupi (Yaklaşık 250 bin TL) tazminat ödeneceği açıklandı.

Hindistan’ın Odisha eyaletinde dün akşam meydana gelen tren kazasında can kaybı artıyor.

Odisha İtfaiye Hizmetleri Genel Direktörü Sudhanshu Sarangi, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, şu ana kadar kazada 288 kişinin öldüğünün belirlendiğini söyledi. Ajans, ölü sayısının 380’e ulaşmasından endişe edildiğini bildirdi.

Hâlen enkaz altında bulunan yolcular olabileceği düşüncesiyle devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi veren Sarangi, ulaşılması muhtemel kazazedelerin hayatta olma ihtimallerinin düşük olduğunu ifade etti.

Yetkililer, kazada yaklaşık 900 kişinin de yaralandığını açıkladı. Odisha eyalet yönetiminin en üst düzey yetkilisi olan P.K. Jena, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, yaralılardan 200’ünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesinde güçlükler yaşandığını ifade eden Jena, “Yakınlarının teşhisi için kanıt sunabilen ailelere otopis sonrası cenazeler teslim ediliyor. Kimlik tespiti yapılamayanlar içinse DNA testi gibi protokollere başvurulması gerekecek” dedi.

ANI haber ajansı, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin de kaza yerine gitmek için yola çıktığını bildirdi.

Faciaya neden olan olaylar silsilesi, Bengaluru kentinden Kalküta şehrine giden yolcu treninin raydan çıkmasıyla başladı. Bitişikteki rayların üzerine devrilen vagonlara daha sonra Kalküta yönünden gelen bir yolcu treni çarptı. Chennai-Kalküta seferini yapan bu trenin bazı vagonları kazanın ardından park hâlindeki bir yük trenine de vurdu.

Hindistan Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw, kazada ölenlerin ailelerine 1 milyon rupi (Yaklaşık 250 bin TL), ağır yaralıların ailelerine 200 bin rupi, hafif şekilde yaralananların ailelerine ise 50 bin rupi verileceğini duyurdu. Vaishnaw, Hindistan’da 1995’ten beri gerçekleşen en büyük tren kazası olarak kayıtlara geçen faciayı, “Büyük ve trajik bir kaza” olarak niteledi. Firuzabad’da 1995 yılında iki trenin çarpıştığı kazada 300’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan tarihinin en büyük tren kazası ise 1981 yılında gerçekleşti. Hindistan’ın Bihar eyaletinde bir köprüden geçerken raydan çıkan trenin nehre düşmesi sonucu 800 ila bin insan yaşamını yitirmişti.

İngiltere’de geçen yıl başlayan ve ülke çapında etkili olan grevlerin adeta lokomotifi olan demiryolu işçileri kaldıkları yerden devam ederek dün bir kez daha iş bıraktı. RMT sendikasında örgütlü işçilerin sözcüsü Genel Sekreter Mick Lynch, Muhafazakar Parti hükümetinin grev görüşmelerini çözümsüz bırakmak için kasten çalıştığını söylüyor.

RMT’den yapılan basın açıklamasında hükümetin ekonomiyi ve toplu taşımayı çok kötü yönetmesinin bedelinin işçilere, yolculara ve genel anlamıyla tüm vergi mükelleflerine ödetmek istemesi nedeniyle greve çıkıldığı ifade edildi. RMT açıklamasında ayrıca hükümetin toplu taşımayı ve ekonomiyi iyileştirmeye yönelik bir plan sunmak yerine grevleri körüklediğini ve Haziran 2022’deki ilk grevden bu yana geçen sürede göreve gelen üç başbakanın da kamunun parasını demiryolu sendikalarına karşı beyhude bir savaş için israf ettiğini söylüyor. İskoçya ve Galler’de hükümetler “endüstriyel ilişkiler konusunda adil ve daha az ideolojik bir yaklaşım” benimsendiği için demiryolu işçilerinin oralarda grevde olmadığını belirten sendika, İngiltere’deki hükümetin bu stratejisinin kamuya toplam maliyetinin şimdiden yaklaşık 5 milyar sterlin olduğunu söylüyor.

Lynch grevlerin başladığı tarihten bu yana greve çıkılan günler için tren yolu şirketlerinin sermayedarlarına kamu kaynaklarından para aktarılmasının yanısıra, şirketlerle çok önceden çözülebilecek anlaşmazlık konusunda hükümetin müzakerelere kasten taş koyduğunu belirtti. Genel Sekreter hükümetin bu şekilde tıpkı eğitim ya da sağlık gibi diğer iş kollarında olduğu gibi işçileri bilerek isteyerek yoksullaştırdığını vurguladı.

RMT Genel Sekreteri Mick Lynch, cuma günü erken saatlerde demiryolu işçilerinin grevinin başladığı Londra Euston’daki bir grev çadırından katıldığı canlı yayınlarda, “Enflasyonu indirmek için ücretleri düşürmeye çalışıyorlar, ülkedeki bütün işçileri yoksullaştırıyorlar. Ancak enflasyonun bu artışında sendikamıza üye işçilerin bir etkisi yok zira dört yıldan bu yana zam almadılar” dedi.

Genel Sekreter Lynch, ayrıca farklı 14 tren hattında çalışan yaklaşık 20 bin işçinin katıldığı grev konusunda Tribune dergisiyle yaptığı söyleşide de “Bu mücadele demiryollarının geleceği için” dedi ve bunun sadece ücretler üzerinden süren bir mücadele olmadığını hatırlattı. Lynch hükümet ile tren şirketleri sermayedarlarının “modernleşme adı altında“ bilinen anlamıyla demiryollarını bitirmek istediğini söyledi. DW

2693860cookie-checkHindistan’daki tren kazasında can kaybı 300’e yaklaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.