Hizbullah: İsrail ile açık savaşa hazırız

 Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail savaş uçaklarının evi ve bürosuna düzenlediği saldırıdan sonra Hizbullah’ın El Manar Televizyonu’na telefonda yaptığı açıklamada, Beyrut’un güneyine füze atan İsrail savaş gemisinin batırılacağın söyledi.

Şeyh Nasrallah, İsrailliler’e hitaben, “Açık savaş istiyorsunuz ve biz açık bir savaşa hazırız. Yeteneği, deneyimi ve cesareti olan bir milletle topyekün bir savaşı seçtiniz” dedi. 

Lübnan halkına, durum Hizbullah’ın 2 İsrail askerini kaçırmasına misillemenin ötesine geçtiğinden teslim olmama çağrısında bulunan Nasrallah, “Yeni hükümetiniz ve yeni liderliğinizin aptal ve ahmak olduklarını, sorunları nasıl değerlendireceklerini bilmediklerini ve deneyimi olmadığını çabucak anlayacaksınız” diye konuştu.     

Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail’in Hizbullah’ın yanıtını yalnızca Hayfa’da değil Hayfa’nın ötesinde de hissedeceğini sözlerine ekledi

SURİYE’DEN LÜBNAN VE HİZBULLAH’A DESTEK…

Öte yandan Suriye’de iktidarda bulunan Baas Partisi, Lübnan’ı ve Hizbullah’ı, İsrail’e karşı desteklediğini açıkladı.

Parti ulusal komutanlığından yapılan açıklamada, “Suriye halkı, İsrail’in barbarca saldırısına ve suçlarına karşı koyan Lübnan halkına ve onun kahramanca direnişine tam desteğini arttırmaya hazırdır” denildi.

Suriye’nin Londra Büyükelçisi Sami Hiyami yaptığı açıklamada ülkesinin, İsrail-Lübnan çatışmasından uzak durmak istediğini söylemişti.

FOTOĞRAF: İsrail tankları Gazze’de…

 

1132330cookie-checkHizbullah: İsrail ile açık savaşa hazırız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.