Hükümet İsveç’i örnek almalı!


İsveç’te Kültür Bakanı Bakanı Cecila Stego Chilo tv bandröl ücretini 16 aydır ödemediği için istifa etti. Başbakan Reinfeldt evide kaçak işçi çalıştırdığı diye istifa eşiğine geldi. Tükiye’de Hrant Dink cinayeti’nde kesinleşen ihbarın duymamazlıktan gelen Emniyet yetkilileri ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hala istifa etmiyor!


İSVEÇ’TE ÖYLE


6 ekimde kurulan muhafazakar hükümetin Kültür Bakanı Cecila Stego Chilo’nun 16 yıldır televizyon bandrolü ödemediğinin ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı. Ulaştırma Bakanı Maria Borulius da evinde çalıştırdığı hizmetçiyi maliyeye bildirmediğinin saptanması üzerine istifa etti. Çok geçmeden bu istifalar zincirini Maliye Bakanı Anders Borg izledi. Borg’un istifa nedeni de ise sigortasız işçi çalıştırmak..


Hükümetin dördüncü ayı dolmadan şimdi de Başbakan Fredrik Reinfeldts’ın aynı nedenlerle başı dertte. Başbakan, iki yıl önce evinde oturma ve çalışma izni bulunmayan Sırp uyruklu bir göçmeni evinde kaçak çalıştırmakla suçlanıyor. Devlet arşivlerince de belgelenen bu iddialarla ilgili olarak polise suç duyurusunda bulunuldu…


BİZDE BÖYLE…


Hrant Dink cinayetinde 11 ay önce yapıldığı ortaya çıkan ihbar, İçişleri Bakanı Aksu’yu hedef tahtasına oturttu. Mumcu, gensoru vereceklerini açıklarken, Baykal da ‘Erdoğan ve Aksu sorgulanmalı’ dedi…


CHP’Lİ Ali Topuz konuyla ilgili şunları söyledi:


 “İhbarın gereğinin yapılmaması konusunda hem idari hem siyasi bir zaafiyet olduğu açıktır. Ben ömrümde böyle rezalet görmedim. İhbar oluyor, İstanbul Valiliği Dink’i çağırıp uyarıyor. Ama koruma ve suikastın örgütlenmesini ortadan kaldırma konusunda hiçbir şey yapılmıyor. Bu hükümetin yüzkarasıdır. İçişleri Bakanı niçin vardır, ne iş yapar, neden o makamda oturmaktadır? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevi sadece salı günleri bilgilendirme toplantısı yaparak toplumu aldatmak değildir. İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürü görevden alınmalı. Bakan Aksu derhal istifa etmeli veya Meclis onu düşürmelidir.”


 

1038530cookie-checkHükümet İsveç’i örnek almalı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.