‘Hükümet terörle mücadeleye engel’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema’nın ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. 


Türkiye’nin, çok önemli bir sürecin içinden geçtiğini, terörün toplumsal ve siyasal yaşamın temel ekseni haline geldiğini kaydeden Baykal, birbiri ardına çok önemli kayıplar yaşandığını söyledi. Bu tablonun böyle sürdürülemeyeceği konusunda yaygın bir anlayışın bütün toplumda egemen olduğunu ifade eden Baykal, şöyle devam etti: 


”Bu gidişe bir son verilmelidir. Terörle mücadele konusunda yeni yaklaşımlar, açılımlar beklerken, son günlerde hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalar, toplumumuzda çok derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Sayın Başbakan’ın dün yaptığı açıklama, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin nasıl bir tabloyla karşı karşıya olduğunu bir kez daha göstermiştir. Acı olan, iktidarın zihnindeki terörle mücadele anlayışının hiç bir biçimde bu konunun önemine ve yarattığı tehlikeye uygun bir anlayışı yansıtmadığı gerçeğinin ortaya çıkmış olmasıdır.” 


Türkiye’nin terörle mücadelesinin sadece içeride yürütülecek bir mücadeleyle başarıya ulaştırılamayacağına işaret eden Baykal, ”Türkiye’de yürütülen terör, desteğini yurt dışındaki karargahtan alıyor. Aynı zamanda eğitim, lojistik destek merkezi olarak cephanesi, silahı, mayınlarıyla Kuzey Irak’taki olanaklar seferber ediliyor. Türkiye’nin yaşadığı terörün karargahı Irak’ta, şehitler Türkiye’dedir. 


‘Türkiye önce kendi içindeki terörü bitirsin’ sözü, Türkiye’yi yönetenlerin sözü olamaz. Bu söz Barzani’nin, Talabani’nin, ABD’nin sözüdür. Türkiye’yi yönetenlerin ‘içeride terörü bitirdik de sıra dışarıya mı geldi?’ diye konuşmaları, hiç bir şekilde terör konusunun özünü kavrayamadıklarını açıkça ortaya koymaktadır. Türkiye’de terörü bitirmenin yolu, Irak’taki desteği ortadan kaldırmaktır.”

1044040cookie-check‘Hükümet terörle mücadeleye engel’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.