Hoşgeldin 11 ayın sultanı

Kadir Gecesi 9 Kasım Salı günü idrak edilecek, arife günü olan 13 Kasım’da son oruç tutulacak ve 14 Kasım’da Ramazan Bayramı başlayacak.

 

Uzmanlar hastaların, çocukların ve ilaç alanların oruç tutmamalarını önererek, oruç tutanların gıdalarına dikkat etmelerini ve şeker oranlarını kontrol etmelerini istedi.

 

Londra imsakiyesini http://www.haberindex.com/imsakiye.html i tıklayarak öğrenebilirsiniz…

 

TÜRKİYE’DE RAMAZAN

 

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan dolayısıyla ülke genelinde yoksul vatandaşlara yardım hazırlıkları sürerken, Türkiye’de Diyanet, vatandaşların ”sahip olduğu zenginlikleri paylaşmasını” önerdi.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, orucun Allah rızası için tutulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


”Oruç tuttuğunu insanın kendisi ve Allah bilir. Onun için oruç ibadetinde gösterişin yeri yoktur. Oruç, aynı zamanda başkalarını düşünmeyi ve başkalarının halinden anlamayı da bize öğretir. Biz oruç tutarken hem ibadet eder hem de bütün ihtiyaç sahiplerinin, fakirlerin ve mahrumların halini daha yakından kavramış oluruz. Onun için de ramazan yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve sevgi, paylaşım ayıdır” diye konuştu.
Ramazan, bu akşam kılınacak teravih namazı ile başlayacak, gece yarısından sonra sahura kalkılarak yarın ilk oruç tutulacak.



 

1094870cookie-checkHoşgeldin 11 ayın sultanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.