Holiganlar Alman konsolosa saldırdı

Polonya’nın kuzeyindeki  Gdansk sahil kentinde meydana gelen olayda, kocasıyla birlikte şehir turuna çıkan Alman konsolos Ute Minke-Koening, kimliği belirsiz 2 holiganın saldırısına uğradılar.

Saldırganlar, Alman konsolos Ute Minke-Koening ve eşini önce darp ettiler ardından da Alman çifte ait kamerayı gasp ederek olay yerinden uzaklaştılar.

Saldırıyla ilgili araştırma başlatan Gdansk polisi, 51 yaşındaki bir kişiyi gözaltına alındığını açıkladı. Polis, Alman konsolosun 1 hafta önce de gasp edildiğini belirtti.

Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz’de, Alman konsolos  Ute Minke-Koening ve eşine yapılan saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bu, holigan saldırının Polonya-Almanya arasındaki iyi ilişkilere zarar vermemesini umut ediyorum” dedi.   

Polonyalı holiganlar, bir süre önce Warşova’da bir parkta eğlenen 3 Rus diplomat çocuğunu gasp ettikten sonra döverek hastanelik etmişlerdi. Polonyalı holiganların bu saldırısı Rusya-Polonya arasında diplomatik krize yol açmıştı.

Rus diplomat çocuklarına yapılan saldırı Rus holiganlarin tepkisine yol açmış holiganlar, Polonyalı diplomatlara meydan dayağı atarak tepkilerini dile getirmişlerdi.

1113860cookie-checkHoliganlar Alman konsolosa saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.