Hollanda yangını, kundaklamaymış

Hollanda Eindhoven kentinde Denizlili Selami-Ayşe Kaya çiftinin oturduğu binada çıkan ve ailenin Bircan (14) ve Barış (8) adlı iki oğlunun yanarak feci şekilde ölmesine sebep olan yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Eindhoven polisi cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 01.20 sularında meydana gelen olayla ilgili olarak 23 ve 31 yaşlarında iki Hollandalının gözaltına alındığını açıkladı.


TEDAVİ SÜRÜYOR


Büyük infiale yol açan olayın çözümü için 16 kişilik bir ekip kurulduğunu açıklayan Eindhoven polis sözcüsü, ‘Yangın söndürme çalışmaları sırasında içeri giren itfaiye ekipleri, aşırı sıcaklık nedeniyle kundaklamadan şüphelendiler. Yapılan incelemede giriş kapısındaki posta kutusu aralığından içeri benzin döküldüğü belirlendi. Kundaklamayla ilgili Eindhoven’de oturdukları tespit edilen iki Hollandalı gözaltına alındı. Bu kişiler şu ána kadar suçlarını itiraf etmediler. Sorgulamaları devam ediyor’ dedi. 1970 yılından beri aynı semtte yaşayan Selami Kaya’nın hiç kimseyle herhangi bir husumeti olmadığını belirten yakınları, olayın kundaklama olduğunun ortaya çıkmasının bölgede yaşayan Türkler arasında tedirginlik yarattığını söylediler.


Son anda kurtulan ve iki çocuğunu kaybetmenin verdiği üzüntüyle hálá kendilerine gelemeyen Selami-Ayşe Kaya çiftinin ise Veldhoven kasabasındaki Maksima Kliniği’nde tedavileri sürüyor. Acılı anne-babayı yakın akrabaları teselli ediyor.


BAŞKAN’DAN ZİYARET


Eindhoven Anakent Belediye Başkanı, beraberindeki bir heyetle Türk ailenin yanan evinde incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Selami Kaya’nın babası Ali Kaya’yı evinde ziyaret edip olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. 
 

675250cookie-checkHollanda yangını, kundaklamaymış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.