Hollanda`da artan işsizlik korkutuyor

Uzun zamandan bu yana, hem finansal hem de reel sektörlerde, üretimi durdurmalar, işçi çıkarmalar, iflaslar, özelleştirmeler hızla devam ederken, yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla hergün ortalama yüzlerde insan sokağa atılıyor.

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından verilen bilgiye göre, geçen yıla oranla işsiz sayısında yüzde 3,9 artış olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, bu yılın ocak ayında Hollanda genelindeki  işsiz sayısı toplamda 304 bin kişiye ulaştı. Bu rakam son üç aylık döneme göre 13 bin kişinin daha arttığını gösteriyor.

CBS ekonomistlerinden Michiel Vergeer ise bu rakamın her geçen gün daha da çok artacağını açıkladı. Yaşanan ekonomik krizden dolayı ekonominin yavaşlama sürecine girdiğini, üretimin azaldığını ve dolayısıyla da işsizliğin arttığını söyledi. İşsizlik oranının 27 yaşın altındaki gençlerde daha çok arttığını ve işsizliğin de en çok göçmen gençlerini vurduğunu belirtti.  

Ote yandan, Merkezi Planlama Bürosu’nun (CPB) yaptığı tahminlere göre işsizliğin bu yılın sonuna kadar yüzde 5,5 ve 2010 yılında da yüzde 8.75’e kadar yükselmesi bekleniyor.

CBS’nin son verilerine göre geçen yıl Ekim- Aralık ayları arasındaki işsizlik oranı yüzde 3,7 olarak belirtiliyor. Buna göre bu yılın sonuna kadar 425 bin, gelecek yıl da 675 bin kişinin işsiz kalabileceği tahmin ediliyor.

1189830cookie-checkHollanda`da artan işsizlik korkutuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.