Hollanda’da kaçak göçmene af gelebilir

Hollanda’da önceki gün yapılan genel seçimlerini değerlendiren The Financial Times gazetesi, Hollanda’nın Avrupa’yı etkileyen koalisyon hastalığına yakalandığını öne sürdü.

The Financial Times’da yazan Quentin Peel, “Belki de bunu Avrupa’nın yeni hastalığı diye adlandırmak gerek” diyerek şu yorumu yaptı.

“Yani, Avrupalı seçmenlerin açık seçim sonuçları vermekteki yetersizliği. Çarşamba gecesi Hollanda; Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nin dahil olduğu kulübün yeni üyesi oldu. Hollanda’da ne merkez sol, ne merkez sağ çoğunluğu sağlayabildi, bu tabloda en akla yatanı büyük bir sağ – sol koalisyon hükümeti kurmak gibi görünüyor.”

Yazarın seçim sonucu değerlendiemesi şöyle:

“Aynı Almanya’da Hristiyan Demokratlarla Sosyal Demokratların yapmak zorunda kaldığı gibi. Bu seçimlerin asıl galibi ise Sosyalistlerdir, parlamento sandalyelerini 9’dan 26’ya çıkardılar. Aşırı sağda Geert Wilders’in göçmen karşıtı partisi 9 sandalye kazanırken, aşırı dinci bir parti de sandalye sayısını 3’ten altıya çıkardı.

Eğer Balkenende hükümeti, İşçi Partisi ile Hıristiyan Birliği’nden oluştuğu takdirde, her ikisi de düşük maaşların iyileştirilmesi sözü verdiğinden bu konu üzerinde çalışacak. Ayrıca her iki grup da uzun dönemdir kaçak yaşayan göçmenlere af çıkarılmasından yana.”

1141380cookie-checkHollanda’da kaçak göçmene af gelebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.