Hollandalı Eğitimciler Antalya’da

Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV) ve Hollandalı proje ortağı The Dutch Alliance’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında Hollandalı 16 meslek lisesi öğretmeni Antalya’ya gelerek eğitimde işbirliğinin temelini attılar.

TÜRKÇE DERSİNE GİRDİLER

Proje uygulamalarının ilk gününde Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yar. Doç. Dr. Sanem Özen tarafından katılımcılara Türkiye’nin tarihi, kültürel ve sosyolojik özellikleri, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri tarihi ve Türkiye’de kadınların durumu ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun ardından kendileri için hazırlanan Türkçe dersine giren katılımcılar, Türk kültürü ve dili konusunda daha yakından bilgi almak amacıyla iki gün süreyle Türk ailelerin yanında konuk edildiler.

EĞİTİM KURUMLARINI GEZDİLER

Proje etkinlikleri kapsamında katılımcılar ayrıca, endüstri meslek ve teknik, ticaret meslek, kız meslek liseleri ve bu okullarda eğitim yapan öğrencilerin staj yaptıkları iş yerlerinin yanı sıra Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu ve Hastanesi’ni gezerek bilgi aldılar. Projenin amaçları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden grup, Antalya’nın ekonomik durumu, girişimcilik, sanayi ve meslek liseleri arasındaki işbirliği hakkında bilgilendirildi.

HOLLANDALI EĞİTİMCİLER PROJEDEN UMUTLU

Proje etkinliklerinin son gününde Antalya deneyimlerini paylaşan Hollandalı grup lideri Lenny Van Kempen, katılımcıların Antalya’da bulundukları süre içinde Türk kültürü ve dilinin yanı sıra mesleki eğitim, öğrenciler ve öğretmenlerin koşulları konusunda çok fazla şey öğrendiklerini ifade etti. Organizasyonun son derece profesyonelce olmasından dolayı çok memnun olduklarını belirten Van Kempen, proje etkinlikleri sırasında kurulan ilişkilerin son derece değerli olduğunu ve önümüzdeki yıllarda ziyaret edilen okul ve diğer kurumlarla iletişim kurularak yeni projelerin gerçekleştirilmesi konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI ARAŞTIRILACAK

Mesleki Eğitimde Yeni Ufuklar Projesi’nin ikinci aşamasının Kasım ayında gerçekleştirileceğini açıklayan ANTÇEV Uluslararası Projeler Koordinatörü Nilgün eroğlu Üstün, projeyle ilgili bilgi verdi. The Dutch Alliance’in (TDA), Hollanda’da 8 farklı bölgede mesleki eğitim veren kurumlara sahip ve uluslararası düzeyde etkinlik gösteren bir vakıf olduğunu anlatan Üstün, Mesleki Eğitimde Yeni Ufuklar projesinin hedefleri arasında, Türk eğitim sisteminde kullanılan yöntem ve yeniliklerin tanıtılması olduğunu vurguladı. Üstün, “Türk mesleki eğitim okullarında oryantasyon yapılması, Hollanda ve Türkiye meslek okulları arasında ileride gerçekleşebilecek işbirliği olanaklarını araştırılması bulunmaktadır” diye konuştu.

.

1511410cookie-checkHollandalı Eğitimciler Antalya’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.