Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, yeniden sahnede

Tuncay BİLECEN – 2013’te Dilek Altunkaş, Neriman Yahşi ve Bilgen Tuncay tarafından Türk sanat müziği korosu olarak kurulan ardından çalışmalarını Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi çatısı altında sürdüren Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, “Kürdilihicazkar Faslı” ile dinleyici karşısına çıkıyor.

Hoş Seda Klasik Müziği Korosu pandemi döneminde faaliyetlerine ara vermemiş, online koro çalışmaları ve konserle koro üyelerini ve müzikseverleri bir araya getirmeyi sürdürmüştü.

Topluluğun amacını “En büyük dileğimiz, kültürümüzü yurt dışında tanıtmak ve gençlerimize sevdirerek devamlılığını sağlamaktır” olarak ifade eden, koronun kurucusu ve emektarı Dilen Altunkaş ile çalışmaları ve 28 Mayıs’ta verecekleri konser hakkında konuştuk.

Bize biraz koronuzdan söz eder misiniz? Derslerimize sürekli katılan saz arkadaşlarımızla birlikte 30 kişilik bir korodur.

Hoş Seda Klasik Türk Müziği Topluluğu senede iki konser veren, dinleyici ve takipçi kitlesi olan bir korodur.

2015 yılında İstanbul Dragos Musiki Derneği, sevgili Semra Türel, Taşkın Doğanışık ve 2017 yılında da sevgili Melihat Gülses Hoş Seda Klasik Türk Müziği Koromuzun davetlisi olarak Londra’ya gelmiş ve bizimle aynı sahneyi paylaşmıştır.

Şefimiz Dilde Adalı’nın titiz eğitmenliğinde, üyelerimizin her çarşamba akşamı büyük bir özveriyle çalışmalarımıza katılmasıyla konserlerimize hazırlanıyoruz.

Bundan sonra yeni bir yapılanma içinde Eylül 2022’den itibaren farklı kurslar ve etkinliklerle kültür ve sanat merkezimiz aktif olarak çalışmalarına devam edecektir.

Son olarak, 28 Mayıs’ta vereceğiniz konser hakkında biraz bilgi verir misiniz? İki bölümden oluşan konserimiz önce Kürdilihicazkar faslı ile başlayacak ve ikinci bölümde farklı makamlardan oluşan Türk Müziğimizin nadide eserleriyle dinleyicilerimize güzel bir akşam yaşatacağız.

Tüm müzikseverleri 28 Mayıs’ta konserimize bekliyoruz. Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu olarak uzun bir aradan sonra 28 Mayıs 2022 ‘de şefimiz sevgili Dilde Adalı yönetiminde gerçekleştireceğimiz konserde sizlerle buluşmanın heyecanı içindeyiz.

Tüm müzikseverleri Kürdilihicazkar Faslımıza bekliyoruz.

Konser Detayları
Tarih: 28 Mayıs
Saat: 19:00 (kapı açılış saati : 18:15)
Yer: St. James Kilisesi, Prebend St, London N1 8PH
İletişim: 07568441357

2607980cookie-checkHoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, yeniden sahnede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.