Hristofyas kumarhaneye ‘hayır’ dedi

Güney’de yayınlanan Simerini, dün Rum Meclisi Turizm Komitesinin toplantısında, AKEL dışında tüm partilerin Rum tarafında kumarhane açılmasından yana tavır takındıklarını yazdı.

Gazete, AKEL Milletvekili Muskalis’in ise, Hristofyas’ın manevi, dini ve Hıristiyanlığa bağlı sebeplerden dolayı kumarhane oluşturulmasına karşı olduğunu ifade ettiğini yazdı.

Gazeteye göre, Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Andonis Pashalidis, Komite toplantısında, Rum Başsavcılığı işbirliğiyle, turistlerin ve Rumların KKTC kumarhanelerine akışını önleyecek yöntemler aradıklarını ifade etti.

Rum Otelciler Biriliği (PASİKSE) Temsilcisi ise, her yıl Rumların ve turistlerin KKTC’deki kumarhanelerde 100 milyon Euro’dan fazla para harcadıklarını ve bu paraları Rum Hükümetinin kaybettiğini belirtti. Temsilci, ayrıca, Rum tarafına giden İsraillilerin KKTC’deki kumarhanelerde, Rum tarafında harcadıkları paranın üç katını harcadıklarını savundu.

Alithia gazetesi de haberi, “Kumarhane: Yasak Olana EVET, Yasal Olana HAYIR – Manyaklar İşgal Bölgesinde 100 Milyon Euro Oynasınlar” başlığı altından verdi.

1497500cookie-checkHristofyas kumarhaneye ‘hayır’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.