Hristofyas Londra yolcusu

Rum Kesimi, bir süre önce Türkiye ile stratejik ortak olan İngiltere’ye eleştirel yaklaşıyordu.


Hristofyas’ın İngiltere Hükümetinin organize ettiği merkez-sol hükümetleri liderleri toplantısına katılmak üzere İngiltere’ye gidecek olan Hristofyas’ın Brown’la özel bir görüşme de yapacağı belirtildi.


İNGİLTERE’DEN GÖRÜŞMELERE DESTEK
   
Bu arada Rum Kesimi’nden yayınlanan Haravgi İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, İngiltere’nin müzakerelerin yeniden başlamasını destekleyeceğini söylediğini öne sürdü.


Miliband, bunun; gerek kendisinin gerekse İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ve Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu’yla yakın zamanlarda gerçekleştirdikleri görüşmelerde ifade edildiğini belirtti.


Gazeteye göre Miliband şunları aktardı:


“Başbakan, geçen hafta gerçekleştirilen Avrupa Konseyi toplantısında Kıbrıs’ın yeni başkanıyla; ben ise yeni Kıbrıs Dışişleri bakanıyla görüşme fırsatı yakaladım.


İkisine de verdiğimiz istikrarlı mesaj; bölgede şu an bulunan iki kesimli, iki toplumlu çözüm fırsatından yararlanması için Kıbrıs’taki yeni hükümetin kararlılığını desteklemek adına elimizden geleni yapmak istediğimiz şeklindedir.”


İngiltere Başbakanı Gordon Brown’ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan’ın rolüne de değinen Miliband, müzakerelerin başlamasını sağlama konusunda ikisinin de kararlı olduklarını dile getirdi.


Miliband, yakın zamanlarda Kıbrıs’a gitmesi beklenen BM misyonunun bu amaca yönelik önemli bir katkıyı temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

811360cookie-checkHristofyas Londra yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.