‘HTŞ ve Suriye Milli Ordusu İdlib’de birlikte savaşmak için uzlaştı’

Son 48 saatte Suriye ordusunun saldırıları sebebiyle 20 bin sivilin daha Türkiye sınırına göç ettiği İdlib’de, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu yüzlerce savaşçısını Suriye ordusuyla savaşmak üzere güneye gönderdi.

İdlib’in büyük kısmına 2019’un başından bu yana, Türkiye destekli muhalif gruplarla savaşan El Kaide bağlantılı Hayat Tahrir el Şam (HTŞ) hakim.

Suriyeli muhaliflerin internet haber sitesi Enab Baladi’de yer alan bir habere göre, aylar süren çatışmaların ardından, Suriye ordusunun operasyonlarına karşılık vermek için masaya oturan Suriyeli silahlı muhalifler ve HTŞ uzlaştı.

Varılan uzlaşı sonucu silahlı muhaliflerin oluşturduğu Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’ndan yüzlerce savaşçı, HTŞ’nin hakim olduğu ve Suriye ordusunun operasyonlarının yoğunlaştığı güney ve batı bölgelerine giderek savaşa katıldı.

Milli Ordu sözcüsü Yusuf Hammud, İdlib’de bulunan Ulusal Kurtuluş Cephesi ve Suriye Milli Ordusu’yla yapılan görüşmeler sonucunda 2. ve 3. tümenden yaklaşık bin savaşçının İdlib’in güneyine ve batısına yönlendirildiğini söyledi.

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50953331

2371180cookie-check‘HTŞ ve Suriye Milli Ordusu İdlib’de birlikte savaşmak için uzlaştı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.