Hükümet, EYT düzenlemesinde söylediğini yapmadı: EYT’liye kademeli prim engeli

EYT’de kademeli prim günü aranacak. Kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. EYT düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanlığı’na sunuldu.

Açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu cuma günü EYT teklifine son şeklinin verildiğini söyledi. Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin bu yıl 2 milyon 250 bin çalışanı ilgilendirdiğini ifade etti ve düzenlemenin toplamda 5 milyon çalışanı ilgilendirdiği bilgisini verdi.

EYT’de kademeli prim günü aranacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecek. SSK’liler kademeli prim gününe tabi olacak. Kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığına tabi olan kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim gününü doldurarak emekli olabilecek.

Teklifte kısmi emeklilik ile ilgili bir düzenlemeye ise yer verilmedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, teklifin en geç haftaya salı (bugün) ya da çarşamba günü yasalaşmasının hedeflendiğini söyledi. EVRENSEL

2665010cookie-checkHükümet, EYT düzenlemesinde söylediğini yapmadı: EYT’liye kademeli prim engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.