I. Roman Şenliği çoşkuyla kutlandı

Çabisak tarafından organize edilen “Çanakkale 1. Roman Şenliği” dün İskele Meydanı’ndan start aldı. Startı Vali Süleyman Kamçı verdi.


Ayakkabı boyacısından oryantale, çiçekçisinden minik davulcusuna, gelin kızlardan at arabalarında seyahate kadar Romanların birbirinden ilginç gelenekleri yürüyüş kortejinde sergilendi. Küçük davulcular Vali Süleyman Kamçı’ya davul resitali sundu, Vali Kamçı, sanatçı ruhu taşıyan çocukları alkışladı.   Bu küçük davulcular, taşıdıkları tokmakları 1. Çanakkale Roman Şenlikleri için davullarına vurdu.


Minik oryantaller büyüklerinden öğrendiği kıvrak dansları kortej yürüyüşünde böyle sergiledi.   Belediye Başkan Vekili İsmet Güneşhan kortej yürüyüşünde Başkan Yardımcısı Remzi Yiğit ile birlikte yürüdü. 


Kortejin geçiş yaptığı; Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi’nde toplanan vatandaşlar,  Roman kortejine alkışlarıyla destek verdi. Kortejde, jüri üyeleri de yer alırken yürüyüş şenliklerin gerçekleşeceği Palamut Depoları önünde son buldu. 
   
Çiçekçinin arabasının üzerine binen bu küçük Roman, davul şov yaparak izleyenleri büyüledi.   Kortejde piknik gezintisine çıkan bir Roman ailesi figürü de sergilendi.  
Çanakkale’nin klarnet üstatları yürüyüş kortejinde  yerlerini aldı, gösteri yaptılar.   At arabasının üzerinde Roman kültürünü yansıtan sembolik düğün alayı gösterisi de yapıldı.


Öte yandan Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen ”Kakava Bahar Şenliği” coşkuyla kutlandı. Şenlik kapsamında kakava ateşi yakıldı. Eminönü Belediyesi ve ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ”Ahırkapı Hıdrellez Şenliği”nde de vatandaşlar, hıdrellezi gönüllerince eğlenerek karşıladı.

1020690cookie-checkI. Roman Şenliği çoşkuyla kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.