İADD, Atatürk’ü konferans, resepsiyon ve sergi ile anacak

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD), Atatürk’ün 81’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla 8 Kasım’da Doç. Dr. Orhan Çekiç’in konuşmacı olarak katılacağı konferans, Milli Mücadele sergisi ve resepsiyon organize edecek.

İADD Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Değerli Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalıları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yılında O’nu her zamankinden daha çok özlemle, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, 8 Kasım Cuma akşamı ‘242 High Road, London, N22 8JX’ adresindeki Grand Palace Konferans Salonu’nda Ata’mızı Anma ve Anlama programı düzenliyoruz. Bu önemli gecemize İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Atatürkoloji Enstitüsü Kurucusu Doç. Dr. Orhan Çekiç konuşmacı olarak katılacaktır. Konuşma sonrasında programımız, Sayın Orhan Çekiç ile sohbet etme fırsatını da bulacağınız Resepsiyon ve Milli Mücadelenin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan Sergi ile devam edecektir.”

Açıklamada Milli Mücadele Sergisi ile ilgili de şu bilgi verildi:

“İlk defa 19 Mayıs’ın 100. yılındaki Büyük Londra Buluşması’nda açılan ve bu buluşmanın Organizasyon Komitesi’ndeki İngiltere ADD, +1 Türkiye, TGB İngiltere, Azerbaycan Evi, Anadolu Kültür Merkezi ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği olmak üzere 6 dernek tarafından hazırlanan Milli Mücadele Sergisi 8 Kasım’da tekrar sergilenecektir. Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalılarına yakışan inanç ve kararlılıkla bu önemli etkinliğe aileniz ve dostlarınızla katılmanızı ve ücretsiz etkinliğimizi mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaştırmanızı rica ederiz.”

ORHAN ÇEKİÇ?

1943’de İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Özel teşebbüse geçti ve medyada da çalıştı.

Cumhuriyet tarihine ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdüren çekiç’in şiir ve araştırma kitapları bulunuyor. TÜMOD İstanbul Şubesi Başkanı ve Atatürkoloji Enstitüsü kurucusu Çekiç, halen Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Mustafa Kemal Derneği Genel Başkanı. Çekiç evli , iki çocuk ve bir torun sahibi.

2347940cookie-checkİADD, Atatürk’ü konferans, resepsiyon ve sergi ile anacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.