İAKM-Cemevi yeni yöneticilerini seçti

PİRHA (Elif CAN TABAK/İNGİLTERE) –İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) ve Cemevi genel kurulunu gerçekleştirdi. Seçimde eşit başkanlık uygulanacağını ifade eden İbrahim Has ve Filiz Koç’un bulunduğu liste kazandı.

İAKM-Cemevi’nin 24’üncü genel kurulu yoğun katılımla yapıldı. Divana Croydon AKM başkanı Mahmut Doğan, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Sekreteri Gülay Dalkılıç, Prof. Dr. Erdem Kaşıkcıoğlu ve Dr. İsmail Bulut seçildi.

İAKM-Cemevi’nin Başkanı Zeynel Akdoğan tarafından açılış konuşması yapıldı. Ardından Eylem Yörük faaliyet raporunu genel kurula sundu.

Okunan faaliyet raporunun ardından BAF Genel Başkanı İsrafil Erbil konuştu. Erbil, gençlerin Britanya’da Aleviliği tanıdığını ve hem yerel hem merkezi anlamda Aleviliğin tanındığına dikkat çekerek, “Bu kazanımların arttırılması için gelecek yönetimin çalışması gerekiyor” dedi.

Yoğun katılımın ve üç listenin yarıştığı seçim sonucunda ilk kez eşit başkanlıkla yönetilecek. İAKM ve Cemevi seçimini İbrahim Has ve Filiz Koç ile beyaz liste kazandı.

Seçimin ardından ortak açıklama yapılarak “kaybeden kazanan yok kurum kazandı” denildi.

Filiz Koç ve İbrahim Has

AÇIK GAZETE: Yeni yönetime başarılar diler

2554230cookie-checkİAKM-Cemevi yeni yöneticilerini seçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.