İAKM-Cemevi’nden online eğitim

İAKM-Cemevi online eğitimin sürdüğünü açıkladı. Açıklama aynen şöyle:

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren Online Eğitim’e geçilmiştir. İlk etapta öğrenci velilerinin online eğitim konusunda tecrübe sahibi olmamalarından kaynaklı olumsuz yaklaşımları, kendileri ile yürütülen diyaloglar ve online eğitimin önemine dair yapılan konuşmalar yolu ile olumluya dönüştürülmiş, Cemevi’nin yaklaşık 30 yıllık tarihinde ilk kez Online Eğitim yapılmaya başlanmıştır.

Covid-19 süreci artık bütün insanlığa yeni bir yol, yeni bir yaşam kurma ödevi vermektedir. Bu anlamda çağa ve şartlara uyum sağlayıp bu olumsuz ve zor süreci olumluya ve avantaja çevirmek, hem yönetim hem de eğitim kadrosunun zenginliği sayesinde başarıya ulaşmıştır.

Bağlama, matematik, gitar ve Alevilik dersleri online olarak yürütülmektedir. Talep olduğu taktirde Science, İngilizce gibi dersleri online olarak sürdürecek imkanlarımız mevcuttur. Sadece hali hazırda Cemevi’nin öğrencileri ile sınırlı tutulmayan online dersler, dışarıdan ve hatta şehir ya da ülke dışından herkese açıktır.

ONLINE EĞİTİM NEDİR?

Online eğitim, zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme ve öğretme faaliyetlerinin yürütüldüğü bir eğitim sistemi olarak tanımlanmaktadır. Fiziksel olarak öğrenci ve öğretmenlerin aynı mekanda olmasını gerektirmeyen ve bir internet ortamında eş zamanlı olarak, ses, grafik, bilgisayar, CD, kitap, dergi gibi araçların yardımıyla ders işledikleri öğrenim şeklidir. Özellikle son yıllarda artan teknolojik gelişmeler, yurtdışında ya da bulundukları şehrin dışında bir üniversitede eğitim almak isteyenler ve kariyer meraklılarının gözde sistemleri arasında yer almaktadır.

Ailelerle yapılan taban araştırmasında genel olarak online derslerden memnun oldukları gözlenmiştir. Ailelerle telefon yoluyla konuşmalarda hayat normale dönüp İngiltere genelinde okullar açıldığında, online derslere katılan öğrencilerin okullarına ve Cemevi’ndeki örgün eğitime daha kolay uyum sağlayacakları konusunda bilgilendirilmiş ve olumlu geri dönüşler alınmıştır.

Cemevi’nin online derslerini, bağlama, gitar, piyano gibi yetenek derslerinin online ilerleyemeyeceğine dair önyargıların kırıldığı bir dönem olarak da değerlendirmek mümkün. Ailelerle yapılan görüşmelerde benzer düşüncede oldukları gözlenmiştir.

Derslere katılmak ve daha detaylı bilgi almak için İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Eğitim Koordinatörü Alkan Karaçam ile 07490534666 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

2414850cookie-checkİAKM-Cemevi’nden online eğitim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.