İAKM-Cemevi’ne kadın eş-başkan adayı

SÜLEYMAN TOPAL – İngiltere Alevi Kültür Merkezi’nin (İAKM-Cemevi) 3 Ekim günü yapılacak 24. Olağan Genel Kurulu’nda Filiz Koç ve İbrahim Has eş başkan adayları olarak seçimlere katılacak.

Her iki adayın basın açıklaması aynen şöyle:

“Değerli kamuoyuna

Bilindiği üzere İngiltere Alevi Mültür Merkezi ve Cemevi 3 Ekim 2021 tarihinde 24. Olağan Genel Kurulu’na hazırlanıyor.

Kendi topraklarından koparılarak göçe zorlanan bizler ikinci yurdumuz olan Britanya’da toplumumuzun önemli kurumlarından biri olan İAKM-Cemevi’mizin seçimi için 3 Ekim’de buluşuyoruz.

26 Ocak 2020 tarihinde seçilen mevcut 23. dönem yönetim kurulu büyük bir heyecanla görevine başlamış, çok hızlı bir şekilde plan ve programlar yapmış, görevine büyük bir iştahla devam ederken 1 ay gibi kısa bir süre sonra bütün dünyayı etkisi altına alıp, yaşamı felç eden covid -19 pandemi süreciyle, günümüze kadar devam eden zor bir dönem geçirilmiştir.

Devletler, kurum ve kuruluşlar işlemez hale gelmişken yine de kurumumuz açık tutulmaya çalışılmış sınırlı da olsa toplumun ihtiyaçlarına derman olunmaya çalışılmıştır. Toplumumuzun takdiririni kazanan pek çok faaliyetlerde bulunulmuştur.

Varolmanın ve mücadelemizin en temel gereksinimi olan birlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşmayı yükseltmek, kendi öz kültürümüzü inanç ve geleneklerimizi yaşamak ve aynı zamanda yeni yurdumuza bu değerlerimizi koruyarak adapte olup çocuklarımıza doğru şekilde aktarmak biz göçmen toplumların önceliğidir.

Bu konuda İAKM-Cemevi yönetim kurulu olarak eğitmenlerimiz, inanç önderlerimiz, federasyonumuz, diğer cemevleri ve yöre derneklerimiz ile eşgüdümlü olarak toplumun gereksinimlerini güçlü bir misyonla yerine getirmek için sorumluluk bilinciyle fedekarca çalışmış ve bundan sonra da bu misyonu daha da yükseltilerek yerine getirmek gibi bir gayemiz olacaktır.

Bu zor ve meşakatli sürecde pek çok tecrübeler kazanılmış, görev bilinci ile kurumumuza karşı olan sorumluluğumuz gereği tamamlamaya fırsat bulamadığımız hizmetleri tamamlamak için yeni dönemde de aday olduğumuzu siz basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna ilen etmenin heyecanını yaşıyoruz.

Beraberce hayatı omuzladığımız gibi kurumumuzun yönetimini de Kadın erkek beraber omuzlamak için bu onurlu göreve talibiz.

Pir Hacı Bektaşi Veli’nin ifade ettiği “Erkek dışı sorulmaz muhabbetin dilinde / Hakkın yarattığı her şey yerli yerinde / Bizim nazarımızda kadın erkek / farkı yok / noksanlık da eksiklik de senin görüşlerinde” sözleri günümüz dünyasında kadını, dolayısıyla toplulumu ileriye taşıyabilecek sıkı sıkıya sarılmamız gereken en yüce felsefedir. Bu felsefeyle kadın emeğinin toplum ve çocuklar üzerindeki rolünü daha görünür kılmak ve Alevi inancıyla bire bir örtüşen bir ideale dönüştürmek istiyoruz.

Bizler gelenek görenek ve inanç yaşantıları farklı bir toplumda karşılacabileceğimiz zorluklara karşı birlikte harakat etmemiz gerekirken, gençlerimizin ve çocuklarımızı tehlikelere karşı korumaya çalışıp, kurumsal ve bireysel olarak çaba göstermeliyiz.

Birliğin dayanışmanın farklı düşünce ve inaçlara karşı gösterilen saygının olduğu her yerde iyilikler ve sevgi çoğalır. Bu da kurumumuzu tüm insanlığın evrensel değerlerine yaklaştırıp toplumumuzu hak ettiği konuma getirir.

Beraber yola ciktigimiz arkadaslarımız ve çalışmalarımızla ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde siz değerli kamuoyuyla paylaşılacaktır.

24. Dönem İAKM-Cemevi yönetim kurulu eşit başkanlık adayları Filiz Koç- İbrahim Has

2549080cookie-checkİAKM-Cemevi’ne kadın eş-başkan adayı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.