İAKM ve Cemevi’nden yazlık sinemaya davet

İAKM ve Cemevi Kültür Sanat Komisyonu, Britanya Alevi Federasyonu’nun yerleşkesinde yazlık sinema organize etmeye başladı.

İAKM ve Cemevi Kültür Sanat Komisyonu’nun “Sevgili Sanatseverlere Davetimizdir” öaşlıklı çağrısı şöyle;

“Yaz akşamlarında camlarına film afişleri yapıştırılmış arabaların üzerine bağlanan hoparlörden yapılan film anonsları, heyecanla beklenen filmler, minder, çekirdek, gazoz ve dondurma…

Büyüklerimizin “Ah o yazlık sinemalar…” diyerek andığı 70’li 80’li yıllarda yaz akşamlarının vazgeçilmez etkinliği olan açık hava sinemalarını günümüzde de yaşatmaya karar verdik.

Yaz akşamları, Ay’ın altında meltem rüzgarları ile hışırdaşarak bir yandan öbür yana dallarını sallayan ağaçlar altında serinlemeyi hatırlattığı gibi, hülyalarımızı gecenin ıssızlığına götüren açık hava sinemaların da seyrettiğimiz filmleri de hatırlatır kimimize.
İşte geçmişimizden bugüne bağlarımızı kuracak olan açık hava sineması artık Londra’da sizlerle.

Her Cuma hava kararır kararmaz açık hava sinemamızda buluşarak, haftanın yorgunluğunu atarak, mutlu zamanları sizlerle geçirmek istiyoruz.
İAKM ve Cemevi Kültür Komisyonu ve Enfield Alevi Kültür Merkezinin birlikte yürüttüğü bu projemiz, yaz gunlerinde Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesin de Sinema severlerle buluşacaktır.

Geçmişten günümüze nostaljik anıları birlikte yaşamak için, sizleri her Cuma akşamı, 26 Haziran dan itibaren tüm sinema severler ile mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, açık hava sinemamızda buluşmaya davet ediyoruz.
Sanat akşamlarında buluşmak üzere.

IAKM ve Cemevi Kültür Sanat Komisyonu.

Film: İftarlık Gazoz (2016)
Yönetmen: Yüksel Aksu
Oyuncular: Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı
Tarih: 26 Haziran 2020-Cuma
Saat: 21:30
Adres: Britanya Alevi Federasyonu
Great Cambridge Rd, London N9 9LE”

2427920cookie-checkİAKM ve Cemevi’nden yazlık sinemaya davet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.