İçtiğimiz suyu ne kadar tanıyoruz

Tatlı suyun öyküsünü anlatan ‘Sulak’ belgeseli, Antalya’da izleyiciyle buluşacak…
 
YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Antalya Kültür Sanat ve Doğadabuan işbiriliği organize edilen ‘Koyu Yeşil-Belgesel Gösterimleri’nin ilki 12 Ocak’ta başlayacak. Antalya Kültür Sanat Oditoryum’da saat 19’da başlayacak olan ilk gösterimde, uluslararası pek çok ödüle layık görülen tatlı suyun öyküsünün anlatıldığı ‘Sulak’ belgeseli izleyiciyle buluşacak. Gösterimin ardından belgeselin Yönetmeni Alkım Ün ve metin yazarı Önder Cırık izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.
 
KOYU YEŞİL BELGESEL GÖSTERİMLERİ ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Antalya Kültür Sanat ile doğa konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir sosyal sorumluluk girişimi olan Doğadabuan’ın ortaklaşa organize ettiği ‘Koyu Yeşil- Belgesel Gösterimleri’nde her ay bir belgesel Antalyalı izleyicilerle buluşacak. Her ayın ikinci perşembesi gerçekleşecek olan etkinliklerde, çevre ve kültürel değerlere ilişkin çalışmaları bulunan Türkiye’nin deneyimli yönetmen ve yapımcılarının belgesel tarzındaki eserlerinin gösterilmesi hedefleniyor. 12 Ocak Perşembe günü gösterilecek olan belgesellerden ilki, tatlı suyun öyküsünün anlatıldığı bol ödüllü ‘Sulak’ belgeseli. Antalya Kültür Sanat Oditoryum’da saat 19.00’da başlayacak olan belgesel gösteriminin ardından Yönetmen Alkım Ün ile metin yazarı Önder Cırık izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.
 
ULUSLARARASI ÖDÜLLER ALAN SULAK 3 YILDA ÇEKİLDİ
2015’te Çin’de, 2016’da ise Endonezya’da gerçekleştirilen uluslararası festivallerde ödül alan Sulak belgeseli, Antalya Film Festivali Belgesel Seçkisi’nde izleyiciyle buluşmuştu. Dağlardan denizlere ulaşan tatlı suyun öyküsünü anlatan belgesel, izleyiciyi sucul canlıların dünyasına bir yolculuğa çıkarıyor. Türkiye’nin hızla yitirdiği sulak alanlarda çekilen belgeselin çekimleri 3 yıldan fala sürerken, 30’dan fala göl, nehir ve bataklık ziyaret edildi. Hava ve sualtı kameralarıyla izleyiciye görsel olarak bütüncül bir sulak alan izleme fırsatı sunan Sulak belgeselini usta spiker İzzet Öz seslendiriyor. 70 dakikalık belgesel, özellikle orta öğretim çağındaki öğrenciler için keyifli bir biyoloji dersi niteliği taşırken, yediden yetmişe her yaştan izleyiciye de sulak alanların yaşamsal önemi hakkında bilgiler aktarıyor.

 

______________

Sulak Belgeselinin kısa tanıtım videosu için:

https://vimeo.com/126821124

6 Ek
2051420cookie-checkİçtiğimiz suyu ne kadar tanıyoruz
Önceki haberRafsanjani nasıl sol cephenin en güçlü hamisi oldu?
Sonraki haberEntegrasyonun iki yönü
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.