“IŞİD ‘nükleer tsunami’ye hazırlanıyor”

Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer, IŞİD militanları ile birlikte geçirdiği zamanda edindiği bilgileri ve örgütün geleceğe yönelik saldırı planlarını ‘Inside IS – Ten Days In The Islamic State’ (IŞİD ile 10 gün) isimli kitabında topladı.

ABD’nin Ortadoğu politikasını eleştiren bir isim olduğu için IŞİD’in bölgeye girişine izin verdiğini belirten 75 yaşındaki Todenhöfer, örgütün Avrupa’da bir dizi nükleer saldırıya hazırlandığını iddia etti.

AYLAR SÜREN GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN BÖLGEYE GİRİŞ İZNİ ALDI

Bölgeye hareket etmeden önce IŞİD yetkilileri ile aylar boyunca Skype üzerinden mülakatlar yaptığını belirten Todenhöfer, örgütün herhangi bir elektronik cihazın kullanımına izin vermediği için elinde kayıtların bulunmadığını ama söz konusu iddianın IŞİD militanları ile yaptığı yüz yüze görüşmelere dayandığını belirtiyor.

“VAHŞET İNTERNETTE GÖRÜNENDEN DAHA DEHŞET VERİCİ”

IŞİD içerisinde yaşadığı deneyime internette sıkça rastlanan vahşi videoları izleyerek kendini hazırlamaya gayret ettiğini belirten Todenhöfer, gerçeğin daha da dehşet verici olduğunu belirtiyor.

Kitaptaki iddiaya göre, IŞİD, politikalarına karşı gelen Avrupa ülkelerini dize getirmek için terör saldırılarını bir adım öteye taşıyacak ve bu ülkelerde nükleer saldırılar düzenleyecek.

“IŞİD’İ SADECE ARAPLAR DURDURABİLİR”

IŞİD’i “Bugüne kadar gördüğüm en vahşi tehlikeli düşman” olarak tanımlayan Todenhöfer, IŞİD’in durdurulmasının oldukça güç olduğunun ve örgütü durdurabilecek tek gücün Araplar olduğunun altını çiziyor.

IŞİD’İN DÜNÜ BUGÜNÜ

Petrol kaynaklarına yakınlığı nedeniyle dünyanın en zengin yasadışı silahlı grupları arasında gösterilen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) 2004 yılında El-Kaide’ye olan bağlılığını ilan etmiş ve kısa süre sonra ‘Irak El-Kaidesi’ adını almıştı.

Özellikle Suriye’deki çatışma ortamında oldukça güçlenen örgüt, başvurduğu vahşi yöntemler nedeniyle El-Kaide’nin bile tepkisini çekmiş, Şubat 2014’te, El-Kaide IŞİD ile bütün bağlarını kestiğini duyurmuştu.

1465550cookie-check“IŞİD ‘nükleer tsunami’ye hazırlanıyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.