IŞİD Peşmerge komutanını öldürdü

Irak’ta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul’daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük’ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı.
IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD’le sokak çatışmalarına girdi.

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1’inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD’i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

Terör örgütü IŞİD, Kerkük’teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul’un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.

OTELE SALDIRI

Ayrıca IŞİD militanının, Kerkük’teki Kasr Oteli’ni ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdıklarıbildirildi.
Alınan bilgiye göre şehir merkezindeki Kasr Oteli’ni ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarından biri, bombalı intihar saldırısında bulundu. Diğer iki militan ise üzerilerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı.

Kasr Oteli’nin çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandığı Kerkük eski Emniyet Müdürlüğü binası yanında olduğu için IŞİD militanlarının oteli almak istedikleri belirtildi

1443690cookie-checkIŞİD Peşmerge komutanını öldürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.