Şikago sokaklarına askerî sıkıyönetim!

Şikago’nun bulunduğu Illinois Eyaleti’nin milletvekillerinden John Fritchey ve LaShawn Ford tarafından meclise verilen önergeyle durumun ciddiyetine dikkat çekildi. Önergeye basında yer alan haberler de iliştirilince durumun vehameti ortaya çıktı. Şikago, ABD’de hergün silahlı çatışma ve cinayet haberleriyle adı geçen kentler arasında başta geliyordu. Polisin bugüne değin sokaktaki çete savaşlarını, cinayet ve vuruşmaları önlemekteki yetersizliğini göz önüne alan Demokrat Parti temsilcisi iki milletvekilinin en kısa sürede kente asker sevk edilmesini istemesi, karşıt görüşte olanların ise sert tepkisini çekti.

Şikago Polis Teşkilatı sözcüsü Jody Weis askerden gelecek yardıma teşekkür etmekle beraber, bu teşekkürü sonraya bırakmak istediklerini, zira polisin yeterince donanımlı olduğunu, sorunların altından kalkabileceğini söyledi. Askerin kent içine girmesiyle sorunların çözülemeyeceğine inanılıyor.

Öte yandan 20 yıl önce benzer bir durumla karşılaşan Şikago’ya asker gönderilmiş, bir süre kentte sıkıyönetim benzeri bir uygulama izlenmiş, suç oranlarında düşüş görüldükten sonra asker geri çekilmişti. 2010 yılına girildiğinden bu yana kentte 120 civarında cinayet işlendiğini dikkate alan asker yanlıları, böyle devam ederse, yıl sonuna kadar Şikago’da ölenlerin sayısını binlere ulaşacağını söylemesi de kulağa tüyler ürpertici geldi.

ABD’de silah serbestliği ve kapitalist ekonomik bunalımın sonucunda cinayetlerin önü alınamıyor. Şikago ABD kentleri arasında suç işlenme oranı açısından başta geliyor.

1503570cookie-checkŞikago sokaklarına askerî sıkıyönetim!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.