İki mültecinin yaşam mücadelesi Londra’da sahnede

İki mültecinin yaşam mücadelesini konu edinen “Gece O Kadar Kirliydi ki ikisi de Kayboldular” adlı oyun Londra’nın Camden Town semtindeki Etcetera Theatre’da Pazar günü izleyici ile buluşacak.

İki mültecinin yaşam mücadelesini konu edinen “Gece O Kadar Kirliydi ki ikisi de Kayboldular” adlı oyun Londra‘nın Camden Town semtindeki Etcetera Theatre‘da izleyici ile buluşacak.

Barış Celiloğlu‘nun yönettiği ve yazar Plinio Marcos‘un eserinden uyarlanan oyundaki karakterlerHakan Arıcan ve Emre Gündoğdu tarafından canlandırılıyor.

Oyun iki illegal mültecinin bir gece boyunca yabancı bir şehirdeki yaşam mücadelelerini anlatıyor.

Yönetmen Barış Celiloğlu’nun tanımıyla, bu iki adam kendilerini istemeyen dış dünya ile iletişim kurmakta hayli zorlanıyor. Bununla birlikte oyunla göçmen ve yabancı olmayı, maddi ya da başka sorunlardan ötürü ülkesinden göçmek zorunda kalan insanların tutunamama halleri irdeleniyor. Uzun süren yaşam mücadelelerinde yavaş yavaş insanlık onurlarını yitirme ve kaybolmayla karşı karşıya kaldıklarını çok çarpıcı metaforlarla gözler önüne seriyor.

25 MART PAZAR İKİ GÖSTERİM 

Etcetera Theatre‘da 25 Mart Pazar günü saat 15: 00 ve 20: 00seanslarında sahnelenecek oyun ayrıca Nisan ayında da Arcola Theatre‘da gösterime sunulacak.

Oyunu izlemek isteyenler 020 7482 4857 numaralı telefondan veya bu internet sitesinden bilet alabilecekler: https://www.ticketea.co.uk/tickets-theatre-two-lost-filthy-night/

BARIŞ CELİLOĞLU

Barış Celiloğlu oyunculuk eğitimini Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncular’ında aldı. İstanbul’da Stüdyo Oyuncuları ve Bilsak TiyatroAtölyesi’nin çeşitli yapımlarında rol almakla beraber Türk sinemasının önemli yönetmenleriyle çalışma olanağı buldu. Tunç Başaran’ın “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminde rol aldı. 1996’da Derviş Zaim’in “Tabutta Rövaşata” filminde oynadıktan sonra 1997’de Londra’ya yerleşti.

Central School of Speech and Drama’da tiyatro üzerine master eğitimi alırken aynı zamanda ünlü tiyatro eğitmeni Phillip Gaullier’in Londra’daki fiziksel tiyatro okulunu bitirdi.

1997’den beri Londra’nın çeşitli tiyatrolarında (The Gate Theatre, Battersea Arts Centre, Camden People’s Theatre, Arcola Theatre, The Young Vic, Edinburgh Fringe Festival) sahnelenen oyunlarda önemli roller oynayıp, 1998 yılından beri

Londra’nın çeşitli tiyatrolarında oyun yönetti. En son olarak bu yılArcola Tiyatro’sunda Çehov’unVişne Bahçesi’nde Charlottarolünü oynadı ve Londra’da ilk kez gerçekleştirilen Türkçe tiyatro festivalinde Ariel Dorfman’ın Ölüm ve Kız adlı oyununu hem yönetip hem de başrol olan Paulina’yı oynadı.

Barış Celiloğlu aynı zamanda Londra’daki bir yüksek öğretim kolejinde tiyatro bölüm başkanlığı görevini sürdürüyor.

EMRE GÜNDOĞDU

Emre Gündoğdu 2008 – 2012 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. 2010 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun bir projesi olan “Onlar Ki” adlı projede yer aldı.

2013 – 2014 yılları arasında Antalya Devlet Tiyatrosu’nda“Ayakta Durmak İstiyorum” ve “Barış Çiçeği” adlı iki oyunda yer aldı. 2015 yılından beri Londra’da yaşamakta.

HAKAN ARICAN

Hakan Arıcan 2010-2014 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

2012 yılında Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “80 Günde Devr-i Alem” adlı projesinde yer aldı.

2015 yılında İstanbul Gökkuşağı tiyatrosunda kabzımal Cemileoyununda ve dersimiz hayat bilgisi adlı çocuk oyununda görev aldı.

2016 yılında tiyatro laboratuvarının yüzbaşı voight oyununda görev aldıktan sonra Londra’ya yerleşti ve kariyerine bukentte devam etmekte.

2172330cookie-checkİki mültecinin yaşam mücadelesi Londra’da sahnede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.