İki Türke 42 yıl hapis cezası

İskoçya’daki Kuzey Denizi’nde geçen yıl botun içine saklanmış kokain taşırken yakalanan iki Türk denizci toplam 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Britanya kara sularında bugüne kadar ele geçirilen en büyük miktardaki kokainin değerinin 512 milyon Sterlin olduğu açıklandı.

Tanzanya’ya kayıtlı olduğu bildirilen botun, İstanbul’dan İspanya’nın Tenerife adasına oradan Güney Amerika’ya ve daha sonra da Kuzey Denizi’de ulaştığı belirtildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, 3 ton ağırlığındaki A sınıfı kokain, İskoçya’nın Aberdeen kenti kıyısının 100 deniz mili ilerisinde Tanzanya bandıralı bota adapte edilen gizli bir tankın içersinde bulundu.

İskoçya’nın Glasgow kentindeki Yüksek Mahkeme’de hakim karşısına çıkan 47 yaşındaki Mümin Şahin 22 yıl, 50 yaşındaki Emin Özmen ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında düzenlenen operasyonun Avrupa deniz sularında ele geçirilen en büyük uyuşturucu olduğu, uyuşturucu miktarının 2014 yılında İngiltere ve Galler’de ele geçirilen bütün kokain miktarına eşit olduğu kaydedildi.

1995690cookie-checkİki Türke 42 yıl hapis cezası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.