İktidar ve muhalefet mültecileri geri gönderme yarışına girdi

Erdoğan, 500 bin Suriyeli mültecinin “güvenli bölgelere” döndüğünü, 1 milyon mülteci için proje hazırladıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu da “Geri kalanını 2 yılda biz göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhalefet ve iktidarın mültecilerin geri gönderilmesi üzerine yaptığı açıklamalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’e yapılan briket evlerin anahtar teslim töreninde “Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarına dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu ise “Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme. Zaten biz gerisini iki yılda göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’nin İdlib kentine inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesaj gönderdi. Burada yaptığı açıklamalarda yaklaşık 500 bin Suriyelinin ülkelerindeki “güvenli bölgelere” döndüğünü kaydeden Erdoğan, “Göçü sınır ötesinde tutma stratejimizi geri dönüşü destekleyecek projelerle destekliyoruz. 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz” ifadelerini kullandı.

“PROJE 13 AYRI BÖLGEDE YÜRÜTÜLECEK”

Erdoğan, “Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje bir hayli geniş kapsamlıdır. Konuttan hastaneye kadar günlük hayatın tüm ihtiyaçlarıyla tüm altyapı bu proje içinde yer alacaktır. Geri dönüşler için gerekli zemini hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU: BİZ GERİSİNİ İKİ YILDA GÖNDERECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından Erdoğan’a seslenerek “‘Erdoğan bırak bu hikayeleri, hala sınırdan akın akın kaçaklar geliyor. Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme. Zaten biz gerisini iki yılda göndereceğiz, senin yalandan projelerine hepimizin karnı tok” ifadelerini kullandı.

2603540cookie-checkİktidar ve muhalefet mültecileri geri gönderme yarışına girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.