İçişleri bakanları Kuveyt’te toplanıyor

Beyan Sarayı’nda öğleden sonra başlayacak toplantıda Türkiye’yi temsil edecek olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın da bulunduğu heyetle dün gece Kuveyt’e geldi. 

Toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, İran, Mısır, Bahreyn ve evsahibi Kuveyt’in içişleri bakanları katılıyor. 

Irak’a komşu ülkelerin içişleri bakanlarını 4’üncü kez bir araya getirecek toplantıda, Suudi Arabistan’daki 3’üncü toplantı sonucunda imzalanan Nihai Bildiride karara bağlanan hususlarda aradan geçen zaman içerisinde kaydedilen mesafe değerlendirilecek. 

Bu bağlamda toplantıda, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması, bütün terör örgütlerine karşı mücadelede işbirliğinin artırılması, ülkeler arasında sınır güvenliğinin sağlanması için mevcut tedbirlerin geliştirilmesi, Irak’taki masum halkın can ve mal kayıplarına neden olan çatışmaların önlenmesi, Irak’ta kamu düzeninin sağlanması, kurum ve kuruluşların personelinin eğitilmesi konularında mevcut işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde durulacak. 

Bakan Atalay’ın, toplantı süresince fırsat bulması halinde diğer katılımcı ülkelerin içişleri bakanlarıyla ikili görüşmelerde bulunarak, mevcut ilişkileri gözden geçirmesi, başta terör örgütü PKK olmak üzere terörle mücadele konusunda Türkiye’nin görüşlerini ve kararlı tutumunu dile getirmesi bekleniyor. 

Atalay’ın bu görüşmelerde, TBMM tarafından 17 Ekimde kabul edilen ve hükümete sınır ötesi harekat konusunda yetki veren tezkerenin tek hedefinin terör örgütü olduğu konusunu vurgulaması da öngörülüyor. 

Açılış töreninin ardından iki oturumun düzenleneceği toplantı, akşam yapılacak kapanış töreniyle sona erecek. İçişleri Bakanı Atalay, kapanış töreninin ardından gece Türkiye’ye dönecek. 

1160140cookie-checkİçişleri bakanları Kuveyt’te toplanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.