Şişli’de polis müdahale etti

Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve KESK’in öncülüğündeki sendikalarla, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin ayrı ayrı gerçekleştireceği anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı’nda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde kriz merkezi kuruldu.

Taksim Meydanı’nda panzerler eşliğinde çok sayıda polis konuşlandırıldı. Şişli’deki DİSK Genel Merkezinde gece başlayan toplanmalar sabah saatlerinde arttı.

Bu arada Şişli’de, DİSK Genel Merkezi yakınındaki bir gruba polis müdahele etti. Polis, gruba panzerlerle su sıkarak müdahalede bulundu. 2 kişi gözaltına alınırken, grup yola çöp tenekeleriyle barikat kurdu.

Türk-İş ve Hak-İş de Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşlerine başladı.

Bu arada Halaskargazi Caddesi’nden Taksim’e yürümek isteyen bir gruba polis izin vermedi.

Ğruba panzerlerden su sıkan polise, yaklaşık 200 kişilik grup taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullandı. Gruptan bazı kişilerin molotofkokteyli kullandıkları da gözlendi.

ANKARA’DAKİ KUTLAMALAR SIHHİYE’DE

Ankara’daki 1 Mayıs kutlaması Türk-İş ve KESK Ankara Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Mitinge katılacaklar Gar Binası önünde toplanacak. Yaklaşık 1 saat sürmesi planlanan yürüyüş sonunda 14.30’da Sıhhiye Meydanı’ndaki mitingin başlaması öngörülüyor.

ÇELİK: “BUGÜN DÜŞMAN GÜLDÜRMEMELİYİZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, herkesin bugünde dost ağlatıp, düşman güldürmemesi gerektiğini ifade etti.

1 Mayıs’ın 30 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’de tatil ilan edildiğini anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

“1 Mayıs’ı birlikte büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu olaylar karşısında her zamankinden daha çok bugün göstereceğimiz, birlik ve beraberlik ve dayanışma iradesi, teröre vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. Herkesin bugünde dost ağlatıp, düşman güldürmemesi gerekmektedir. Tüm çalışanlarımızın aynı duyguları paylaştıklarına yürekten inanıyorum.”

ÇELEBİ’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs’ın “gerilimsiz sağduyulu bir şekilde kutlanmasını” istedi.

Süleyman Çelebi, şu anda Türkiye’nin çok temel sorunları olduğunu ve işçilerin bunu en derin şekilde iş yerlerinde yaşadıklarını dile getirerek, “Bugünkü 1 Mayıs’ta bunları ifade edeceğiz. Bunlar konusundaki düşüncelerimizi Taksim’de paylaşacağız. Şu ana kadar içtenlikle bir olgunluk içinde, gayet düzgün şekilde sürecimizi devam ettiriyoruz” dedi.

1201510cookie-checkŞişli’de polis müdahale etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.