ILO, havacılıkta grev yasağına karşı devrede

ILO, havacılık işkoluna getirilmek istenen grev yasağı ile ilgili olarak devreye girdi… Sendikamız Hava-İş’in bu konudaki açıklamasını Açık Gazete okurlarıyla paylaşmak istiyorum:

Sendikamız Hava-İş, 14 Mayıs 2012 tarihinde havacılık işkoluna getirilmek istenen grev yasağı ile ilgili olarak üst örgütümüz Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ile görüştü ve ITF genel sekreteri David Cockroft, bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) aynı gün gönderdiği mektupta bu vahim gelişme konusunda ILO’yu bilgilendirdi ve duruma müdahale etmesini talep etti.

ITF genel sekreteri böyle bir uygulamanın Anayasa’ya, uluslararası sözleşmelere ve demokratik normlara aykırı olduğunu belirtti, sendikal özgürlüklerin kısıtlanması konusunda tavrını değiştirmesi için hükümetin uyarılmasını istedi.

Uluslararası Çalışma Standartları Departmanı, Sendika Özgürlüğünden Sorumlu Müdür Yardımcısı Karen Curtis, 16 Mayıs 2012 tarihinde ITF’e gönderdiği mektupta havacılık işkoluna getirilmek istenen grev yasağı ile ilgili olarak ILO’nun Türk Makamlarıyla temasa geçtiğini bildirdi.

Curtis, mektubunda konuyla ilgili olarak Türk makamlarından yanıt istendiğini ve hükümetin vereceği yanıtın ve ILO’nun konuyla ilgili ortaya çıkabilecek yeni gözlem ve yorumlarının ITF iletileceğini de belirtmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin şu anda ILO’nun isteği doğrultusunda bir cevap hazırlamakta olduklarını tahmin ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte tüm ihlalleri belgeleri ile ILO’ya sunmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, ITF’in Avrupa kolu olan Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu da AB Komisyonu, AB Parlamentosu ve milletvekilleri olmak gibi daha pek çok kurum ve kişiyi konu hakkında bilgilendirmektedir.

http://www.havais.org.tr

641300cookie-checkILO, havacılıkta grev yasağına karşı devrede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.