İmamoğlu: Kanal İstanbul benim için devlet projesi değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın “İdarenin bütünlüğü ilkesine ve hukuka aykırı” davrandığı gerekçesiyle başlattığı soruşturmaya ilişkin konuştu.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın ‘kamu kaynaklarını kullanarak devlet projesine karşı afişler hazırlaması’ ifadeleri için, “Kamu kaynağı kullanıp kentsel dönüşüm yapıyoruz. Yapılan iyi şeyleri alkışlarız biz” dedi.

İnceleme dosyasındaki ifadelerde, Kanal İstanbul için ‘devlet projesi’ denilmesine ilişkin soruya ise İmamoğlu, “Benim için değil” yanıtını verdi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ ‘Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var’ afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir” mesajını paylaşmıştı.

Gelecek Partisi’nden İmamoğlu’na destek

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açtığı soruşturmaya Gelecek Partisi’nden tepki şu geldi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için devlete karşı bölücülük yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı yönünde iddialar kamuoyunda dillendirilmektedir. Bu iddiaların gerçek olmadığını umuyor ve bekliyoruz.”

Gelecek Partisi’nin açıklamasında, “Kanal İstanbul Projesi oldu bittiye getirilemez ve her yönüyle tartışılmalıdır. Sayın İmamoğlu’nun projeyle ilgili dile getirdiği endişeleri hepimiz taşıyor ve destekliyoruz. Her eleştirinin hukuki süreçle susturulmaya çalışılması kabul edilemez. Hukuk hepimize bir gün mutlaka lazım olacaktır. İktidarı sağduyulu olmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ ve ‘Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var’ afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir” mesajını paylaşmıştı.

2469010cookie-checkİmamoğlu: Kanal İstanbul benim için devlet projesi değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.