İstanbul’da kariS, önümüzdeki günlerde İstanbul’u bekleyen olumsuz hava koşullarıyla ilgili uyarılarda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün sosyal medya hesabından perşembe gününe kadar sürecek ve İstanbul’u da etkisi altına alacak karlı hava nedeniyle sosyal medya hesabından uyarıda bulunmuştu.
İmamoğlu beklenen kar yağışına karşı alınan tedbirleri açıkladı. Öne çıkanlar şu şekilde:
“Bugün itibariye soğuk hava dalgası bizimle buluşmaya başladı. Özellikle Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden giriş yapan, kuzeyden gelen bir hava akımının ilerleyen saatlerde kara dönüşeceği noktalar var. Bugün özellikle öğleden sonra başlayacak gece saatlerine kadar devam edecek fırtına en önemli başlık.
60-90 kilometre/saat bir fırtına ile kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Hissedilen derecenin -5 ile -7’lere kar düşmesi bekleniyor.
İnsanlarımızın böyle bir hava koşulunda dikkat etmesi lazım. Yolculuklarını ona göre planlaması lazım. Baştan söyleyelim mümkün olduğu kadarıyla dışarıya çıkılmaması, mümkünse bir yolculuk yapılacaksa toplu taşımanın kullanılması önemlidir. Meteoroloji perşembe gününe kadar etkili bir yağış dalgası içerisinde olacağımızı söylüyor.
İstanbul’da yoğun bir çalışma var. 9 bin 649 personel görev başında. Metrobüs yoluna özel kar küreme araçları görev yapacak. Metro istasyonlarında etkili bir hizmet içerisinde olacak. Vatandaşlarımızın konforunu düşünüyoruz. 40 noktada kumanya ve mobil dağıtım gerçekleşecek.”