İmamoğlu’nu tehdit eden AKP’li hakkında yeni gelişme!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Facebook hesabından çifte silahla poz verip tehdit niteliğinde ifadeler kullanan AKP Etimesgut Belediye Başkan aday adayı Önder Gökçekaya’yı savcılığa şikayet etti, koruma istedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları Facebook hesabından çifte silahlı paylaşımda bulunan ve tehdit niteliğinde ifadeler kullanan AKP Ankara Etimesgut Belediye Başkan aday adayı Önder Gökçekaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Independent Türkçe’den Ali Dağlar’ın haberine göre; İmamoğlu’nun avukatları Kemal ve Sercan Polat tarafından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün elini öptüğü fotoğraflar da paylaşan Gökçekaya’nın “vahim silah, hakaret ve ölümle tehdit” suçlarından 15 yıla kadar kadar hapisle cezalandırılmasını talep ettiler.

Başvuruda Gökçekaya’nın Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarda Ekrem İmamoğlu için “FETÖ’cü” ve “pezevenk” ifadelerini kullandığı, ardından dürbünlü otomatik silahlı fotoğraflarını paylaşarak İmamoğlu’nu ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

Görüntülerdeki silahların 6136 sayılı yasaya muhalefet oluşturup oluşturmadığı yönünden koruma tedbirlerine başvurulması istenen başvuruda, şüphelinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün elini öperek gündeme geldiği belirtildi.

Önder Gökçekaya, Çubuk’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün elini öptüğü anın fotoğrafını da paylaşmıştı.

“İmamoğlu’nun can güvenliği acilen korunsun”
“Şüphelinin şikayet konusu bu sözlerle İmamoğlu’nu ölümle tehdit ettiğinin tüm toplum tarafından kabul gördüğü ve infiale neden olduğu” vurgulanan başvuruda “Müvekkilin can güvenliği savcılık tarafından acilen korunmalı ve toplum vicdanında derin yaralar açılmasının önüne geçilmelidir” çağrısı yapılarak şöyle denildi:

“Davalı 07.06.2019 saat 23.06’da Facebook’ta yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumrukla saldıran Osman Sarıgün’le olan fotoğrafını paylaşarak; “ORDU VALİME İT DİYENE CEVABIM; FETÖCÜ PEZEVENK EKO… YOLLARIM OSMAN DAYIYI EKO” ifadelerini kullanmıştır. Görüldüğü üzere şüpheli müvekkile hiçbir dayanak olmaksızın ‘FETÖ’cü’ demiş ve ‘pezevenk’ demek suretiyle sövmüştür. Bu ifadelerin eleştiri sınırlarını aştığı açıktır. Kamuoyu önünde gündem olabilmek adına kişilere bu şekilde hakaret edilmesi karşısında müvekkilin kişilik hakları hukuk düzeni tarafından korunmalıdır.”

Şüphelinin otomatik, dürbünlü silahlarla fotoğrafını paylaştığı hatırlatılan başvuruda şöyle devam edildi:

“Şüpheli Facebook profilinden otomatik dürbünlü silahlarla fotoğraf paylaşmış, altına açıklama olarak; ‘Soylu Bakanım emirlerini bekliyoruz… Vur derse vururuz, öldür derse öldürürüz…. Terörist bize vız gelir tırıs gider…’ yazmıştır. Şüphelinin bu sözleri kamuoyunda infial yaratmış ve sözlerin müvekkile yönelik olduğu konusunda bir görüş birliği oluşmuştur.”

2306310cookie-checkİmamoğlu’nu tehdit eden AKP’li hakkında yeni gelişme!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.