“Şimdi birlik ve dirlik zamanı”

İAKM yönetimindeki tartışmaya İngiltere’deki Vakıflar Kurulu (Charity Commission) son noktayı koymuş, 17 Mayıs’ta seçildiği halde yönetimi tanınmayan İsrafil Erbil başkanlığındaki ekip, İAKM-C’nin yasal yöneticisi olmuştu.

Önceki dönem yönetiminin hala kasa ve karar defterini teslim etmediklerini belirten yeni başkan, buna rağmen yeni projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Başkan Erbil, Türkçe konuşan topluma çağrıda bulunarak “Yalnızca Alevilere değil, Cemevi’nin kapısı herkese açıktır. Herkesi bu kültüre sahip çıkmaya ve üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Cemevi’nin Gençlerin ve kadınların yeterince destek görmedikleri için dernekten uzaklaştığına değinen Erbil, “Onları tekrar kazanmak ve projelerini hayata geçirmelerine destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Erbil, eski yönetim ile ilgili söylentiler konusunda da şunları söyledi:

“Önceki yönetimin derneği kişisel çıkarları için kullandıkları yönündeki söylentilerin gerçek olup olmadığını Hayır Kurumları Komisyonu’nu inceliyor. Bu onların görevi. Ancak biz 17 Mayıs’ta meşru bir şekilde seçilmemize rağmen, ancak 11 Ekim’de görevi devralabildik ve bu süreçte şiddetle dışlandık. Suçlanan yöneticiler bir hata yapmadılarsa zaten kamuoyunun vicdanında aklanacaklardır. Bunlar netleşmeden kimseyi tam olarak suçlayamayız…”

“BİZİM SAVUNDUKLARIMIZ”

Erbil, İAKM-C olarak Türkiye gündemine ilişkin talepleri hakkında da şunları söyledi:

“Alevilerin bizden bazı talepleri var. Bu taleplerin gerçekleşmesini istiyorlar. Bunlar; zorunlu din dersinin kaldırılması, Madımak’ın müze haline getirilmesi, Cemevlerinin ibadethane olarak resmi statüye kavuşması, Diyanet’in kaldırılması, dinin devlet işlerinden ayrılması gibi önemli istekler… Her din inananlarının kendi insanları tarafından finanse edilmesi taraftarıyız. Başka bir dine mensup inanç grubunun bir başka inancı finanse etmesine artık bir son verilmeli. Demokratik olan herşeyin arkasındayız. Bizim savunduklarımız bunlar…”

“Gençlerin önü açılmıyordu. Bu yüzden buraya gençler gelmemeye başladı. Güzel projelerle gelen gençler geri çeviriliyordu. Kadınların projeleri kabul edilmiyordu” diyen Erbil, “Cemevi’nin yeni projleri nedir?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Biz asimilasyona karşı, kültürümüzü destekleyen tüm projelere açığız. Kadınlara bilgisayar kursu da dahil birçok kurs açacağız. Geziler düzenlenecek. Yaşlılar için sağlık kontrolleri yaptırılacak. Burayı halkla birlikte, üyelerimizle birlikte onların isteklerine kulak vererek yöneteceğiz. Türkiye’den ve diğer ülkelerdeki Alevilikten kopmayacağız. Aleviliği doğru öğretmek, yaymak ve yaşatmak başlıca görevlerimizden bir tanesi. Fikirleri olan herkese kapımız açık. Lütfen gelin ve bizimle fikirlerinizi ve projelerinizi paylaşın…”

Özcan Yalçınkaya (Başkan Yardımcısı), Mehmet Eren (Başkan Yardımcısı) ve İsrafil Erbil (Başkan)

YENİ YÖNETİM İŞBAŞINDA…

Vakıflar Kurulu kararından sonra 10 Ekim 2009 tarihinde İAKM’de bir araya gelen 18 kişilik (bir üye toplantıya katılmadı) Yönetim Kurulu üyeleri polis gözetiminde aralarında görev dağılımı yapmıştı.

Yapılan oylamada eski başkanardan Hüseyin Çiftçi adaylığını koymamış Erbil ve Mehmet Eren’in aday olduğu başkanlık yarışını İsrafil Erbil 10’a 8 kazanmıştı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi 16. dönem yönetim kurulu üyeleri şöyle:
İsrafil Erbil (Başkan), Mehmet Eren (Başkan Yardımcısı), Özcan Yalçınkaya (Başkan Yardımcısı), Suna Hurman (Genel Sekreter), Türkan Kaya (Sekreter Yardımcısı), Yaşar Demiralay (Sayman), Hüseyin Üzüm (Sayman Yardımcısı), Mustafa Ersoy (Sayman Yardımcısı), Hüseyin Keskin (Basın Yayın), Haydar Yılmaz (Kültür, Sanat, Gençlik Kolu), Zafer Çoban (Gençlik Kolu), Teyfik Kartal (Gençlik Kolu), Nadide Köroğlu (Eğitim Yardımcısı, Kadın Kolu), Elvan Akın (Kadın Kolu), Kaya Demirçivi (Halkla İlişkiler), Hüseyin Çiftçi (Halkla İlişkiler), Erol Gülşen (Halkla İlişkiler), Duran Yengin (Halkla İlişkiler)

FOTOĞRAF: İAKM-C’nin yeni başkanı İsrafil Erbil, ısrarımızla poz verdiği makamında “Biz yönetim kurulu olarak, hep birlikte iyiden, güzelden yana bir şeyler yapmak istiyoruz. Tek başına bu koltuk bir şey ifade etmemeli” diye konuştu…

825410cookie-check“Şimdi birlik ve dirlik zamanı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.