Şişme erkeğe ‘Mustafa’ adı kızdırdı

Ann Summer adlı “seks shop” yeni piyasaya sürdüğü seks oyuncağı şişme erkeğe “Mustafa Shag” adını koyunca Manchester’deki Müslümanlar Derneği tepki gösterdi. Günlük tabliot gazete The Sun’a da yansıyan habere göre dernek Hz. Muhammed’in bir diğer adının da El Mustafa olduğunu gerekcesiyle Müslümanların taciz edildiğini öne sürdü. Dernek, Ann Summer’dan oyuncağın adını değiştirmesini istedi.


Londra’nın en işlek caddisi Oxford Street’deki Ann Summer mağazası çalışanları ise oyuncağın çok popüler olduğunu belirterek en çok satılanlar arasında yer aldığını ve herhangi bir tepkinin kendilerine yansıtılmadığını söylediler. Mağaza çalışanları 15 Sterlin’e satılan oyuncağı tanıtırken, 13 cm cinsel organı ile özellikle kadın partilerinde şamata amaçlı kullanılmak üzere üretildiğini belirttiler. Mustafa Shag oyuncağındaki çizgilerde ise Doğu Akdenizli bir erkek tipi çizilmiş. Oyuncakta aşağıya sarkık bıyıklar da unutulmamış.


Görüşünü sorduğumuz mağazada alışveriş yapan bazı kadın müşteriler ise oyuncağın Arap ismi olmasının, “Akla yalnızca alışılmışın dışında farklı bir oyuncak olduğu”nu getirdiğini söylediler.


“KELİME OYUNUDUR”


Gazetemizin sorularını yanıtlayan Ann Summer Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ghislain Pascal da tepkileri doğrulayarak, son derece anlamsız ve saçma itirazlar oldiğunu söyledi. Çekinerek bilgi veren Pascal, ürüne isim aranırken argoda cinsel ilişki anlamındaki “Must have a shag” (okunuşu musthava şeg) kelimesinin seçildiğini ve kelime oyunuyla “Mustafa Shag”e dönüştürüldüğünü söyledi.


Pascal, oyuncağın kimseyi taciz etmediği için isim değiştirilmesinin de söz konusu olmadığını belirtti.


İngiltere’de yaklaşık 10 yıl önce de benzer bir sorun Mecca bahis, oyun ve tombala salonları yaşamıştı. Ülkedeki radikal islami gruplar Mecca adının Müslümanların kutsal merkezi Mekke’yi çağrıştırdığını ve kumarhaneye böyle bir adın verilmesinin Müslümanları taciz ettiğini öne sürmüştü. İngiltere’de yaygın salon ağı bulunan Mecca, radikal grupların şikayetlerini “saçma” bularak isim değiştirme önerisini de kabul etmemişti.

787980cookie-checkŞişme erkeğe ‘Mustafa’ adı kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.