Şimşek’ten yatırımcıya davet

Türkiye’nin enerji ve altyapı gibi alanlardaki son yatırımları ile Türkiye’ye yatırım imkanlarının ele alındığı zirvede, Bakan Şimşek, Türkiye’nin krizle mücadele programını da anlattı.

“IMF İLE ANLAŞMA”

Şimşek “Türkiye’deki gelişmeleri gören yatırımcılar var, görmeyenler için de biz buradayız. Uluslararası krize rağmen bu zor IMF’den kaynak almadan kapattık. IMF’den destek gelirse güzel olacak, gelmezse zaten Türkiye’nin kendi programı var onunla yoluna devam edecek…” dedi.

Bakan Şimşek’e “Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın ‘IMF ile anlaşmanın bir sonu olmalı’ görüşlerinin hatırlatılması üzerine bakan şu yanıtı verdi:

“IMF konusu, Türkiye’de çok tartışılan bir konu. Türkiye inşallah, önümüzdeki yıllarda hiçbir şekilde IMF’ye ihtiyaç duymayacak kadar ayakları üzerinde durabilecek. Dünyanın en büyük krizini, en kötü dönemini IMF’siz atlattık. Ama şu da var, IMF’ye siz bir sigorta poliçesi olarak bakarsanız, onun da çok fazla tartışılmasına gerek yok. O, Türkiye’nin faydasına dahi olabilir. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda güçlü yapısıyla, uluslararası finans kuruluşlarından kaynağa ihtiyaç duymayacak bir noktaya gelir…”

Şimşek IMF ile anlaşma olasılığı konusunda da şunları söyledi:

“Eğer IMF ile bir anlaşma yapılırsa, IMF desteği ile biz içerden daha az borçlanıp özel sektöre daha fazla kaynak bırakabiliriz. Bu da Türkiye’nin lehinedir. Biz kendi programızı ortaya koyduk, destek gelirse olumlu olur tabii…”

825350cookie-checkŞimşek’ten yatırımcıya davet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.