IMF’den 3.6 milyar dolar gelecek

Mevcut stand by anlaşması bitmeden, önceki son gözden geçirme çalışmalarını gerçekleştirmek üzere geçen hafta Perşembe günü Ankara’ya gelen heyet, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere, Hazine, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve DPT’den üst düzey yetkililerle toplantı yaptı.


Türkiye’nin Niyet Mektubu’nun zaten hazır olduğunu vurgulayan yetkililer, bugüne kadar Ankara’da süren görüşmelerde, çalışmaların son bir gözden geçirmesinin yapıldığını belirtiyorlar.


Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığındaki ekonomi heyetinin, yarın Washington’a giderek IMF-Dünya Bankası Bahar Dönemi toplantılarına katılacağı belirtilirken, bu çerçevede, görüşmelerin geri kalanının Washington’da sürdürüleceği kaydediliyor.


IMF ile yapılması planlanan yeni anlaşma seçenekleri arasında, ”program sonrası takip mekanizması” ve mali fon içermeyen ”ihtiyati stand-by programı” bulunuyor.


Bu arada, son iki gözden geçirmenin birleştirilmesiyle, Türkiye, IMF’den geri kalan kredi dilimlerini toplu olarak alabilecek.


IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun, gözden geçirmeyi onaylaması halinde, Türkiye’ye verilecek kredi miktarında da bir artış olacak.


Daha önce geri kalan kredi dilimleri toplamı 3,4 milyar dolar iken, son hesaplamalara göre, SDR’nin (Özel Çekme Hakkı), döviz kuru sepeti karşısında değer kazanması nedeniyle, alınacak kredi 3,6 milyar dolar olacak.

1057810cookie-checkIMF’den 3.6 milyar dolar gelecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.