İngiliz Parlementosunda Kıbrıs Kültürü Tartışıldı 

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak yazmış olduğu kitaplardan dolayı İngiliz Lordlar Kamarası’na davet edildi.

Lordlar Kamarası’ndan gelen davet doğrultusunda İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Hasan Çakmak 10 Mart 2020 tarihinde İngiliz Parlamentosu’nda konuşma yaptı.

Hasan Çakmak’ın Lordlar Kamarası’ndaki konuşmasına ve sonrasında gerçekleştirilen imza gününe Kraliçe Ödülü sahibi Baroness Hussein-M.Ece (OBE) evsahipliği yaptı.

Oturumun açılış konuşmasını yapan Baroness Hussein-M.Ece (OBE), yazar Hasan Çakmak hakkında bir sunum yaptı.  

Baroness konuşmasında Hasan Çakmak’ın İngiliz Parlamentosu’na gelmesi öncesinde 50’ye yakın ülkede kültür sanat çalışması yapmasının önemine vurgu yaparak, Hasan Çakmak’ın özgeçmişi hakkında bilgiler verdi.

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak’ın uluslararası niteliğe sahip olduğunu ifade eden  Baroness Hussein-M.Ece (OBE), Hasan Çakmak’ın bugüne kadar almış olduğu ödülleri anlattı.

Hasan Çakmak’ın kitaplarının dünyanın en önemli kütüphanelerinde bulunduğunu ve buna ek olarak British Library London’da Hasan Çakmak’a ait kitapların sanatseverlerin ulaşabileceği noktada olduğunu ifade etti.

Barones Meral Hüssein Ece’nin sunumunda sonra etkinliği düzenleyen Kıbrıslı Sanatçılar Platformu adına söz alan Ertanç Hidayettin, Platformun Parlamento’da bu tür bir etkinliğin organizesinin gerçekleşmesini sağlamaktan büyük gurur hissettiğini belirtti. 

Hidayettin, yazar Hasan Çakmak’ın kitaplarından örnekler vererek okul çağında öğrenmediği birçok bilgiyi bu kitaplardan öğrendiğini anlatarak yazarın çalışmalarından övgü ile bahsetti.

Çakmak yaptığı konuşmada yazmış olduğu kitapları, yazarlık serüveninin nasıl başladığını, neden dünyayı kültür sanat için dolaştığını anlattı.

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak edebiyat adına yaptıklarını anlatmasının yanı sıra Kıbrıs Kültürü ve Kıbrıslı Türkler hakkında da bilgilerin yer aldığı konuşma yaptı.

İngiliz Lordlar Kamarası’nda gerçekleştirilen Hasan Çakmak konulu sunuma ve sonrasındaki konuşma ile imza gününde, British Library Müdürleri’nden Dr. Michael Erdman ve Westminster Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Petros Karastsereas da hazır bulundu.

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak, Lordlar Kamarası’nda konuşma yapmak üzere gittiği İngiltere’de, başta Oxford Üniversitesi olmak üzere birçok eğitim kurumu, dernek, birlik, federayon ve kültür merkezini ziyaret etti.

2398440cookie-checkİngiliz Parlementosunda Kıbrıs Kültürü Tartışıldı 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.