İngiltere aşıya doymuyor: 60 milyon yeni sipariş daha

Birleşik Krallık’ta insanların sonbahardan itibaren destek aşılarını olabilmesi için 60 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı sipariş edildi.

Çarşamba günü Başbakanlık Ofisi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Matt Hancock, sipariş edilen ekstra aşı dozlarının ve diğer onaylanmış aşıların, hastalıkla mücadele kapsamında kaydedilen gelişimin korunması için kullanılacağını açıkladı.

Bu krizden çıkmak için net bir yol haritasına sahip olduklarını söyleyen Hancock, buna rağmen rahat değil, dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Aşı programının başladığı 8 Aralık 2020 tarihinden bu yana, yetişkin nüfustan 34 milyon civarında kişiye en az bir doz koronavirüs aşısı yapıldı.

İki doz aşı olanların sayısının ise 13,5 milyonu aşmış durumda.

Birleşik Krallık’ta Pfizer/BioN-Tech, Oxford/AstraZeneca ve Moderna olmak üzere, kullanımı onaylanmış üç aşı bulunuyor. Bu üç aşının da maksimum koruma sağlaması için iki doz alınması gerekiyor.Bunun yanında, Janssen ve Novavax aşıları olmak üzere iki aşının daha onaylanması değerlendiriliyor.

Son olarak yapılan duyurular sonrasında Birleşik Krallık’ın, Pfizer/BioNTech ve Oxford/AstraZeneca aşılarının her ikisinden de 100 milyon doza sahip olması bekleniyor. Moderna aşısından ise 17 milyon doz satın alınmıştı.

Koronavirüsün ortaya çıkan yeni türleri ise endişe yaratmaya devam ediyor. Bazı türlerin, daha önceden hastalığı geçirenlerin başlatabildiğine dair belirtiler görüldü. İnsanları, yeni türlere karşı daha iyi koruma sağlayacak koronavirüs çağrısında bulunuyor.

The Guardian gazetesi tarafından yayınlanan habere göre, bunun için çalışmalara başlanmış durumda.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, gerçekleştirdiği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“Bu krizden çıkmak için net bir yol haritasına sahibiz ama şimdi rahatlık değil, dikkatli olma zamanı. Böylelikle hayatı normale döndürecek adımlar atarken virüsü de kontrol altında tutabiliriz. Aşı programımız, bize özgürlüğümüzü geri getiriyor ama bu gelişim için en büyük tehdit, yeni türler olarak görülüyor. Destek aşısı planlarımızın üzerinde çalışıyoruz. Bu, tüm dünyada virüsü kontrol altında tutarken güvenliğimizi sağlayacak en etkili yol.”

2514140cookie-checkİngiltere aşıya doymuyor: 60 milyon yeni sipariş daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.