İngiltere basını: 60 bin sivil bölgeyi terk ediyor

Barış Pınarı Harekâtı 3. gününe girerken, İngiltere basını Suriye’nin kuzeydoğusunda 60 binden fazla sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığına ve insani kriz olasılığına yoğunlaşıyor. Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’ya yaptığı “3,6 milyon mülteciyi size göndeririz” tehdidine dikkat çekerken, Financial Times ise Batı ve ABD’nin, IŞİD’in bölgede yeniden canlanma endişelerine yer veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’ya yaptığı “Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi size göndeririz” sözlerini haberin başlığında veren Guardian, sahadan son durumu bildiriyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, haberin yayına girdiği ana kadar 23 Suriye Demokratik Güçleri savaşçısı ile sekiz sivilin öldüğünü, 60 binden fazla kişinin de bölgeden ayrılmak zorunda kaldığını belirtiyor. Guardian Suriye’den Türkiye’ye yapılan saldırılarda aralarında bir çocuğun da bulunduğu sivillerin öldüğünü de bildiriyor.

Gazetenin Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan muhabiri Martin Chulov ise, konuştuğu Hüseyim Rammo adlı Kürt’ün “İhanet en acı şey” sözlerini yazısının başlığına taşımış.

Rammo “63 yaşındayım ve böyle bir şey görmedim. Daha önce baskı rejimi vardı, şimdi ise ihanete uğradık. Bu daha da kötü” diyor.

2341870cookie-checkİngiltere basını: 60 bin sivil bölgeyi terk ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.