İngiltere basını: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 10 puan gerisinde

Daily Mail gazetesinde yer alan bir haberde, deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik desteğin azaldığı, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’10 puan gerisinde olduğu’ vurgulandı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yönetimine dair eleştiriler artarken Türkiye’nin girdiği seçim maratonu da dünya basının gündeminde yer almaya devam ediyor.

İngiltere merkezli Daily Mail’de yer alan haberde “Erdoğan, birçokları tarafından Türkiye tarihinin en önemli seçimi olarak görülen 14 Mayıs’taki oylama öncesinde rakibinin yüzde 10 puan gerisinde bulunuyor” ifadeleri yer aldı.

ANKETLER NE DİYOR?

Haberde ayrıca farklı şirketler tarafından yapılan anket sonuçlarına da yer verildi. Buna göre:

  • Aksoy Araştırma tarafından 8 Mart’ta yapılan ve Cumartesi günü yayınlanan bir anketin sonucuna göre, 6 Mart’ta muhalefet ittifakının ortak adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 55,6 ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yüzde 44,4 kamuoyu desteğine sahip.
  • Alf Araştırma tarafından 6-7 Mart tarihlerinde yapılan diğer bir ankete göre ise Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 55,1 iken Erdoğan’ınki yüzde 44,9. Aynı ankette Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 31,8 ile en popüler parti olurken, AKP yüzde 31 ile ikinci sırada yer aldı.
  • Piar Araştırma, Kılıçdaroğlu’nun yüde 57,1 ile kazandığını, Erdoğan’ın ise yüzde 42,9 ile onun gerisinde kaldığını gösteriyor. Aynı ankete göre CHP yüzde 32,3, AKP yüzde 30,8 ve HDP yüzde 11,6 oy alıyor. Ana muhalefet bloku bu durumda yüzde 46,4 oy alırken, AKP ve MHP yüzde 37,8’de kalıyor.
  • ORC Araştırma ise muhalefetin ortak adayını açıkladığı tarihten önce 4-6 Mart’ta yaptığı bir ankette, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yüzde 56,8, Erdoğan’ın ise yüzde 43,2 oy oranına sahip olduğunu tespit etmişti. HALKTV
2675130cookie-checkİngiltere basını: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 10 puan gerisinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.