İngiltere futbolundaki taciz skandalı derinleşiyor

Guardian’ın manşetinde İngiltere’yi sarsan futbolda taciz skandalının giderek büyüdüğü, bazı mağdurlara susmaları için bazı futbol kulüplerince para teklif edildiği iddialarının ortaya atıldığı belirtiliyor.

Gazete taciz skandalında hâlâ görevde olan bazı önemli spor adamlarının isimlerinin sıklıkla geçtiğine ve iddiaları incelemek üzere kurulan komisyona, kurulduğu ilk 3 gün içinde birçok kişinin mağdur sıfatıyla başvurup ifade verdiğine dikkat çekiyor.

350 mağdur

Geçen hafta İngiltere Ulusal Polis Şefleri Konseyi, futbol kulüplerinde top oynarken tacize uğradığını iddia edenlerin sayısının yaklaşık 350 olduğunu açıklamıştı.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke’ın olayı “Spor dünyasında tanık olduğu en büyük kriz” olarak tanımladığı belirtiliyor.

Southampton kulübünün genç takımının eski antrenörü Bob Higgins’in taciz skandalının merkezindeki isim olduğu, amatör ve profesyonel toplam 55 kulübün taciz skandalında isminin geçtiği hatırlatılıyor.

“İngiltere’nin kayıp 10 yılı”

İngiliz gazetelerinde öne çıkan bir diğer konu da İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney’nin dün yaptığı açıklamalar…

Daily Telegraph, Carney’nin İngiltere hanelerindeki gelir artışının son 150 yıldır ilk kez geride kalan 10 yılda yok denecek kadar az olduğuna, bunun da toplumun bazı kesimlerinde huzursuzluk yarattığına dikkat çektiğini belirtiyor.

Carney’nin konuşmasında bu durumun toplumda eşitsizlik yarattığını, gelecek endişesi yaşayan kesimlerin de küreselleşmeye şüpheyle yaklaşmaya başladığını söyleyerek, Avrupa’daki son seçim sonuçlarını bu durumun bir sonucu olarak yorumladığını söylediği aktarılıyor.

2035510cookie-checkİngiltere futbolundaki taciz skandalı derinleşiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.