İNGİLTERE… Gerçekten inanılırsa oluyormuş

Başarısızlığın en önde gelen nedenleri arasında özgüven eksikliği gelir. Özgüveni olmayan kişiler giriştikleri iş için başarılı olmayacaklarına inandıkları için başarılı olamazlar.

Tabii başarı gerçek liderlik vasıflarına sahip olanların öncülüğünde, organizesinde mümkün olabilir. O yüzden ne kadar özgüveniniz olursa olsun, iyi bir organize olmazsa başarılı olamazsınız.

Bu haftaki yazımda bir toplumsal başarıdan bahsedeceğim. Bu başarıda, başarı için yukarda değindiğim tüm vasıflar mevcut. 

Metehan 2019 Ekim ayında doğan çok sevimli bir bebek. Doğumundan kısa bir süre sonra spinal müsküler atrofi tip 1 hastalığından mustarip olduğu anlaşılır. Kasların erimesine yol açan ve giderek kötüleşen bu hastalığın çaresi yok. Tip 1 hastalığın en kötü versiyonu. Mustarip olan bebekler genelde 2 yaşını görmezler.

Hastalığın çaresi yok. Ancak 2 yıl kadar önce Amerika’da semptomları büyük ölçüde hafifleten ve hastalar için mümkün olduğu kadar normale yakın bir yaşam sağlayan bir gen tedavisi bulundu. 

Hastaya şu an sadece Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Zolgensma isimli ilaç verilir. Ancak bu ilacın maliyeti çok yüksek. Ulaşım, konaklama, konsültasyon, ön tedaviler ve ilaç dahil 1.9 milyon sterlin gerekmekte.

Bütün bu gerçekler Metehan bebeğin annesi Zeliha Fidan hanım ve babası Tuncay Fidan beyi yıldırmadı. Yavruları için bir umut ışığı olan bu tedaviye ulaşabilmek için kolları sıvadılar. 

Yaşadıkları kent olan Leicester’de faaliyet gösteren Türk Eğitim ve Kültür Merkezi, ve daha önce yaşadıkları Luton’da aktif olan Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezinin muazzam koordinesinde kapsamlı bir bağış kampanyası organize ettiler. 

Bağış Kampanyasına dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan değişik etnik gruplar katkı yaptı, ve kampanya çığ gibi büyüdü. Kampanyanın başarısında kilit rol İngiltere Türkiyeli toplum kuruluşlarına ve bu ülkede yaşayan duyarlı Türkiyeli toplumlara ait. Ailenin etrafında tek yumruk olarak kenetlenen gönüllü ordusunun katkılarını da gözardı etmemek gerekir. 

“Lütfen elinizden geldiği kadar bağış yapın. £5 olsa Metehan ve ailesine bir şans verin. Tüm bağışlar çok takdir edilecek ve her zaman hatırlanacaktır”. Kampanya bu mesajla yola çıktı.

14 Ocak tarihinde kampanyanın Web sitesinde Zeliha ve ve Tuncay Fidan’dan şu mesaj yayınlandı: 

“Metehan’ın Zolgensma tedavisi için gereken £1.9 milyon toplamak için açtığımız bağış kampanyamız 138 gün sonra sona erdi. Şu an aile olarak neler hissettiğimizi anlatamayız. Sizlere tüm desteğiniz için çok teşekkür ederiz”. 

Aile bu şekilde kampanyanın başarılı olduğu ve Metehan bebeğin tedavisi için gereken paranın toplanmasında başarıya ulaşıldığı mesajını vermis oluyordu.

Ailenin mesajında tedavi için henüz yolun başında olunduğunu, zorlu bir sürecin onları beklediği de belirtiliyor. 

Covid-19 pandemi süreci gibi çok güç bir dönemde sayıca önemli bir nufusa sahip olmayan bir toplumun bu başarısı herkes için büyük bir ilham kaynağı olmalı. 

Zaman zaman toplumlar, toplum kuruluşları arasında ihtilaflar olduğunu görüyoruz. Bu kampanyada bunlar bir kenara itildi, ve değişik politik, dini, ideolojik görüşlerde olanlar bir araya gelerek Metehan bebek için bir umut kaynağı olmayı becerebildiler. 

Daha nice güzel birlikteliklere, toplumsal başarılara.

   

 

 

2487800cookie-checkİNGİLTERE… Gerçekten inanılırsa oluyormuş

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.