İngiltere: Irkçı hastalara ilaç verilmesin

İngiltere’de hastane çalışanlarına ırkçı davranışlarda bulunan hastaların ilaçlarının durdurulması tartışılıyor…

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS Trust) tarafından duyurulan bir habere göre, hastane çalışanla­rını ırkçı saldırılar ile rahatsız eden hastaların önce uyarı alıp, devam etmeleri durumunda ilaçlarının ke­silebilmesi gündeme geldi.

North Bristol Trust hastanesi ta­rafından başlatılan ‘Red Card to Ra­cism’ (Irkçılığa Kırmızı Kart) kam­panyası, son yıllarda artan hastane çalışanlarını hastalar tarafından uğ­radığı ırkçı saldırıların önüne geç­meyi hedefliyor. Ceza alacak dav­ranışların arasında ırkçılığın yanı sıra seksistlik ve homofobiklik de yasak sayılacak. Yürürlüğe girecek yeni kurallara göre ırkçı ve ayrımcı dilde konuşan hastalar önce u yarılacak,ancak devam ederlerse en uygun ve güvenli zamanda ilaçları ve bakımları hastane tarafından ke­silecek. Avon and Somerset Police departmanından PC Gethin Jones, basın ile paylaştığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Hastanelerde karşılaşılan ırkçı saldırıların gittikçe arttığı şu gün­lerde, kesin olarak belirtmemiz ge­rekir ki bu tip ayrımcı dillerin hasta­nelerde asla yeri yoktur ve en uygun cezalar ile cezalandırılacaktır”

2351980cookie-checkİngiltere: Irkçı hastalara ilaç verilmesin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.