İngiltere acilde alarm

İngiltere’nin önemli sağlık otoritesi başkanı Dr. Adrian Boyle, Ulusal Sağlık Sistemi NHS’in acil vakalara dahi servis veremediği ve acil servislerdeki gecikmeler nedeniyle her hafta 500’e kadar hasta öldüğü açıklandı.

İngiltere’de, İktidardaki Muhafazakar parti hükümetine, Ulusal Sağlık Sistemi (NHS)’in hizmet verememesi nedeniyle haftada 500 hastanın hayatını kaybettiği uyarısı yapıldı.

Royal College of Emergency Medicine başkanı Dr. Adrian Boyle, NHS ambulans bekleme sürelerinin muhtemelen “şimdiye kadarki en kötü” dönemde olduğuna dikkat çekti.

NHS England verilerine göre, Kasım ayında 38.000 hasta acil servislerde 12 saatten fazla bekleyerek tedavi olmaya çalıştı.

Yaşlı ve güçsüz hastaların başvuracakları bir sosyal bakım hizmeti olmadığı için, binlerce hasta, bir yatak bulununcaya kadar Acil servis bölümlerinde saatlerce bekletiliyor.

KONTROL ALTINA ALMA ZAMANI ÇOKTAN GELDİ

Hükümete uyarılarda bulunan Kraliyet Acil Tıp Koleji başkanı Dr. Adrian Boyle, ülkenin sağlıkla ilgili yetkililerinin çökmekte olan sağlık hizmetini kontrol altına almak için acil durum ilan etmesi gerektiğinin altını çızdı.

Daily Mirror ve Daily Express gazetelerinin manşetinden verdiği haberde, Dr. Boyle Aralık ayında en yüksek doluluk oranlarına ulaşıldığını belirterek, “Bu Aralık ayına hedefimize karşı şimdiye kadarki en kötü performansı ve hastanelerde şimdiye kadarki en yüksek doluluk seviyelerini gördük. Bekleme süresi rakamlarını bilmiyoruz çünkü birkaç haftadır gelmiyor. Bu Aralık ayında gördüklerimizin en kötüsü olmasalar şaşırırdım. Hastanelerimizdeki kapasitemizi artırmamız gerekiyor, alternatif yollar olduğundan emin olmalıyız ki insanlar öylece ambulans servisine ve acil servise yönlendirilmesin. Böyle devam edemez. Mevcut durum güvensiz ve onursuz” dedi.

Akut Tıp Derneği (SAM) başkanı Dr. Tim Cooksley DE, bakanları salgın sırasında olduğu gibi ulusal büyük bir durum ilan etmeye çağırdı.

Dört Birleşik Krallık ülkesinin koordineli bir adım atması gerektiğine işaret eden Dr. Cooksley, “Acil ve acil bakımdaki mevcut durum şok edici. Hastalar kritik bir durumdadır ve sağlık personelinin istediği bakımı veremesi son derece zordur. Birleşik Krallık’taki siyasi liderlerin konuya acil el atması, acilen bir araya gelmesi ve büyük bir ulusal durum ilan etme gereğini kabul etmesi gerekiyor” diyerek durumun ciddiyetinin altını çizdi.

UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ

Gazete sayfalarına yansıyan haberlerde, hastaların yerde yattığı da görülüyor. Ve Royal Stoke Üniversitesi Hastanesi’nde ambulanslar içerisinde acil hastalar olduğu halde dışarıda kuyrukta beklediği görüntüleri de yer alıyor.

2658650cookie-checkİngiltere acilde alarm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.