İngiltere umut oldu: Ankara Antlaşması’na başvurular patladı

Salgın nedeniyle İngiltere’de oturum ve iş kurma olanağı sağlayan Ankara Antlaşması’na Türkiye’den başvurular haftada bini aştı. Özellikle ücretsiz eğitim isteyen aileler çoğunlukta.

Salgının da etkisiyle Türkiye’de ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaşması, Brexit nedeniyle 31 Aralık’ta süresi bitecek olan Ankara Antlaşması başvurularını patlattı.

Sözcü’de yer alan habere göre; İngiltere’de oturum ve iş kurma olanağı sağlayan antlaşmaya bazı günlerde 400’e kadar çıktığı belirtilen başvuru sayısı haftada bini aşıyor.

İngiltere’de iş kurma ve yerleşim danışmanlığı hizmeti veren Plusture Kurucusu Enis Behar Menda, “Türkiye’de insanların ekonominin düzeleceği konusunda umutlarını kaybetmesi başvuruları artırdı. Çocuklarının ücretsiz iyi bir eğitim alacağını düşünen ailelerin sayısı çoğunlukta” dedi.

Salgın nedeniyle başvuru kriterleri arasında yer alan meslek ve maddi kazançların kanıtlanabilir olmasının sıkıntı yarattığına dikkat çeken Menda, şunları söyledi:

RET ORANI ARTTI
“Haziranda vize merkezlerinin açılması nedeniyle başvuru sayıları birden katlandı. Meslek konusu ve maddi kazançların kanıtlanabilir olması oldukça sıkıntı yaratıyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı bilgi vermediği için başvuru sahipleri kişisel deneyimlerini paylaşarak yanlış bilgilerin hızla yayılmasına yol açtı. Binlerce kişi buna göre başvuru yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bu nedenle ret oranı çok yükseldi.”

GARSON MAAŞI 1.728 POUND
İngiltere’de ortalama yıllık gelirin 30.420 pound olduğunu belirten Enis Behar Menda, “Saatte 8.72 pound asgari ücret alan bir garsonun aylık geliri yaklaşık 1.728 pound. Sağlık ve eğitim ücretsiz, dolaylı vergiler de yok. En pahalı şey kira. Londra’da oda fiyatı aylık 500 pound” dedi.

2473200cookie-checkİngiltere umut oldu: Ankara Antlaşması’na başvurular patladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.