İngiltere’de 2023 tatil talebi yüksek

İngiltere’de tüketicilerin büyük bir kısmı ekonomik zorluklara rağmen yurt dışında tatil yapmayı düşünüyor.

İngiltere’de ekonomik zorluklara rağmen yurt dışı tatili büyük ilgi görüyor. Eurochange tarafından 2500 kişiye yapılan ankete göre, katılımcılarının yüzde 96’sı gelecek yıl denizaşırı seyahati planlarken kalan yüzde 4’ü ise 2025’e kadar seyahat etmeyi planlıyor.

Ancak anket, tüketicilerdeki maliyet bilincini de gözler önüne seriyor. Ankete katılanların yüzde 40’ı mutfaklı konaklama veya yatak ve kahvaltı seçeneklerine yönelirken yüzde 21’i ise her şey dahil tekliflere yönelmiş durumda.

Anketten edinilen sonuçlar; pandeminin devam eden etkisine, yaklaşmakta olan durgunluğa ve artan yaşam maliyetine aykırı olurken seyahat endüstrisinin Ocak-Şubat dönemindeki yüksek rezervasyon verilerini ise destekliyor.

Eurochange Genel Müdürü Charles Stewart yaptığı açıklamada ”Seyahate duyulan sevgi İngilizlerin adeta içine işlemiş. Mevcut ekonomik sıkıntılara rağmen anketimiz seyahate duyulan bu sevginin değişmediğini gösteriyor. İngilizlerin çoğu için yurtdışı tatilinin ne kadar önemli bir öncelik olduğunu görüyoruz, günlük hayatlarındaki harcamalarını kısma pahasına bundan vazgeçmiyorlar. Bu durum, son birkaç yılda bazı zorluklarla yüzleşen seyahat ve konaklama sektörü için çok iyi bir şey. Şu bir gerçek ki biz İngilizler tatil yapmayı seviyoruz ve bunu gerçekleştirmek için harcamalarımızı kısmayı ve birikebildiğimiz kadar biriktirmeyi bile göze alırız.” ifadelerini kullandı. turizmguncel.com

 

2670370cookie-checkİngiltere’de 2023 tatil talebi yüksek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.