”İngiltere’de 612 bin işsizin faturası ekonomiye henüz yansımadı”

İngiltere’de Mart ile Mayıs arası dönemde toplam 612 bin kişinin işini kaybettiği açıklandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan ötürü iş kaybının önünce geçmek için hükümetin işverenlere yaptığı ücret destek ödemeleri sayesinde salgının işsizlik üzerindeki etkilerinin henüz tam olarak kendisini göstermediği belirtiliyor.

Mart ayı istihdam rakamları ile Mayıs ayı rakamları kıyaslandığında istihdamda 612 bin düşüş olduğu ve işsizlik yardımı başvurularında büyük artış görüldüğü belirtiliyor.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, Mayıs ayı işsizlikle bağlantılı sosyal yardım başvurularında bir önceki aya göre yüzde 23,3 artış ile 2,8 milyona yükseldi.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmaya başladığı Mart’tan bu yana, 1,6 milyon başvuru yapıldığı ve bunun yüzde 126 artışa tekabül ettiği belirtiliyor.

ONS yetkilisi Jonathan Athow, “Ekonomideki yavaşlamanın artık görünür biçimde ve özellikle çalışma saatlerinin azalması bakımından işgücü piyasasını etkilediğini görüyoruz” dedi. Athow, ekonomik daralmanın işsizlik üzerindeki etkisinin ise henüz tam olarak ortaya çıkmadığını belirtti.

İngiltere’de birinci çeyrekte işsizlik oranı yüzde 3,9 seviyesinde seyretmeye devam etti. Bunda hükümetin işverenlere sağladığı ücret desteğinin etkili olduğu belirtiliyor.

ONS verilerine göre, söz konusu dönemde haftalık çalışma saati, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalışla 959.9 milyon saate düştü.

2425190cookie-check”İngiltere’de 612 bin işsizin faturası ekonomiye henüz yansımadı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.