İngiltere’de “aşı bakanı” atandı

Koronavirüsten son 24 saatte 479 kişinin hayatını kaybettiği Birleşik Krallık’ta, Kovid 19 Aşısının dağıtımı için özel bakan atandı. Aslen Irak kökenli Nadhim Zahawi, aşı dağıtım bakanı olarak görev yapacak.

İngiltere’de, Noel öncesi başlaması için hazırlıklar yapıyan aşının dağıtım ve koordinasyonunu Stratford-on-Avon Milletvekili Nadhim Zahawi yürütecek. Zahawi, Theresa May hükümetinde Eğitim bakanı, Boris Johnson hükümetinde de daha önce İş bakanı olarak görev yaptı.

İNGİLTERE KOORDİNASYONU ZAHAWİ’DE

Atamayı “Muazzam Bir Görev” diye tanımlayan Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu atamadan memnun olduğunu tweet olarak paylaştı.

Geçici anlaşma uyarınca, Zahawi sağlık departmanı ile şu anda çalıştığı işletme departmanı arasında ortak bir bakan olarak görev yapacak ve önümüzdeki yaza kadar aşının dağıtımını denetleyecek.

Sadece İngiltere’nin dağıtımından sorumlu olacak olan Zahawi, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’daki idareleri ile de dağıtım yöntemleri konusunda işbirliği yapacak.

Bakanlığa getirilmesiyle ilgili twitter’den bir paylaşım yapan Zahawi, yeni görevini memnuniyetle karşıladığını belirterek, “büyük bir sorumluluk ve büyük bir operasyonel zorluk” olacağını söyledi.

Zahawi tweet’inde, “Aşıları hızla yayabileceğimizden emin olmaya – hayatları ve geçim kaynaklarını kurtarmaya ve daha iyi olunmasına yardım etmeye kesinlikle kararlı olduğunu” da sözlerine ifade etti.

BİRLEŞİK KRALLIK, İLK KULLANAN ÜLKELERDEN BİRİ OLACAK

Birleşik Krallık hükümeti 100 milyon doz Oxford / AstraZeneca aşısı, Pfizer ve BioNTech’ten 40 milyon doz aşı ve ABD’li Moderna firmasından beş milyon dozluk sipariş verdi.

Piyasaya sürülme onayının hafta başında çıkması halinde İngiltere Kovid-19 aşısını ilk uygulayan ülkelerden biri olacak.

Birleşik Krallık’ta, son gün 479 ölüm rapor edildi ve ülke genelinde toplam ölü sayısı 58 bin 030’a ulaştı. Ayrıca son 24 saat içinde 15 bin 871 pozitif vaka daha kaydedildi. (BBC)

2472300cookie-checkİngiltere’de “aşı bakanı” atandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.